"Mutlu Son" İlanına Kandı; "Silikon Sigoratasıyla" Birlikte 220 Bin Lira Dolandırıldı
Tunceli'de sosyal medyada denk geldiği "Mutlu son masajı" ilanına kanan B.C. "silikon teminatı" da dahil olmak üzere 220 bin lira dolandırıldı.
Tunceli'de sosyal medyada gördüğü "Mutlu son masajı" ilanı üzerinden iletişime geçtiği kişilere inanarak görüşeceği kadınların göğüs ve dudak silikonlarına zarar gelmesi ihtimaline karşılık "teminat" olarak 50 bin TL gönderen, dolandırıldığını anladıktan sonra parasını isteyen, ancak bu kez de şantaj edilen B.C. kredi çekerek 170 bin TL daha göndererek toplamda 220 bin TL dolandırıldı.
B.C. eşini aldatma yoluna gittiği için büyük bir pişmanlık içinde olduğunu ifade ederek "Param eksik olduğu için kredi çektim ve toplam 220 bin lira onlara yolladım" dedi.
Eş Zamanlı "Silikon Operasyonu"
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından özel ekip kurularak operasyon başlatıldı. Yapılan çalışmada, şüphelilerin internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında eskort ve masöz ilanı verdikleri, ilana koydukları yabancı uyruklu kişiler adına mağdurlara ulaşıp ‘kapora’ adı altında para alarak dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Çalışma sonunda belirlenen şüphelilerin Kocaeli ve Denizli’deki adreslerine eş zamanlı ‘Silikon’ operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında, şebeke lideri M.K.’nin de aralarında bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alındı. Tunceli’ye getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.