Müzik Yasağına Tepki Gösteren Ezhel, Turistlere "Türkiye'ye Gitmeyin" Çağrısında Bulundu

TAKİP ET

Rap müzik sanatçısı Ezhel sosyal medya hesabı üzerinden müzik yasağından dolayı turistlere "Türkiye'ye gitmeyin" çağrısında bulundu.

Pandemi döneminde, dünya genelindeki çoğu iktidar kendi politik çizgilerini ve destekledikleri yaşam tarzını topluma dayatmak için "hastalıktan korunmak için önlem" adı altında yasaklar koydu. Türkiye'de başta alkol yasakları olmak üzere, virüsle alakası olmayan birçok yasak ve kısıtlama getirildi. Şimdi ise seyahat engeli kalkmış ve turistler gelmeye başlamışken, müzik, Çin Virüsü tehlikesi yarattığı gerekçesiyle belli bir saatle sınırlandırıldı.

Türkiye'de birçok kişi bu duruma tepki gösterirken, Rap müzik sanatçısı Ezhel bir açıklamada bulundu. Açıklamasında pandemiden dolayı zaten müziğin zarar gördüğünü bu yüzden intihara kalkışan müzisyenler olduğuna değinen Ezhel, turistlere 'dikta rejimin farkında olun' diyerek müzikten rahatsız olan bir üleye mensup olduğu için üzüntü içinde olduğunu söyledi.

Ezhel'in açıklaması:

"Dünya Müzik Günü'nde benim sevgili ülkemde, diktatör tarafından saat 00.00'dan sonra müzik yasaklandı. Bu gece yaşamlarını, festivalleri ve her türlü eğlenceyi bitirecek bir karar. O 'kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok' dedi. Türk müziği zaten salgından ötürü zarar görmüştü, ki bazı müzisyenler intihara bile teşebbüs etti. Herkese sesleniyorum, Türkiye'deki dikta rejimininin farkında olun ve Türkiye'ye tatil amacıyla gitmeyin. Artık Türkiye'de eğlence yok. Müziği rahatsızlık gören bir ülke ve halka tabi olduğum için derin hüzün ve utanç içindeyim."

ezhel müzik yasak tepki diktatör türkiye turist çağrı rap sanatçı erdoğan salgın