Müzik Yasağını Protesto Eden Hemşire 'Cumhurbaşkanına Hakaret'ten Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Koronavirüsle hiçbir ilgisi olmadığı halde 'koronavirüsle mücadele' adı altında getirilen müzik yasağını protesto eden Hasan Ç. 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten gözaltına alındı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın keyfi yasakları kapsamında getirilen müzik yasağı sosyal medyanın gündemine oturmuş, yasağa karşı çıkan vatandaşlar seslerini duyurmak için yüzlerce tweet atmıştı.

Erdoğan'ın "Müzikle ilgili kısıtlamaları 24.00'e çekiyoruz kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok" sözlerini eleştiren isimlerden biri de İnegöl Devlet Hastanesi’nde görev yapan hemşire Hasan Ç. oldu.

Yasağa tepki gösteren Hasan Ç., sosyal medya hesabında Erdoğan'ın adını vermeden Erdoğan'ı eleştirdi. Erdoğan'a karşı ağır hakaretler kullandığı öne sürülen Hasan Ç., Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı. Aynı zamanda Hasan Ç.'nin görev yaptığı İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimliği de konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanımız Kırmızı Çizgimizdir

AKP iktidarının sesini çıkaran herkesi itaat etmeye zorladığı yetmiyormuş gibi bir de gözaltı kararlarını haklı çıkarmaya çalışan AKP İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, "Cumhurbaşkanımızın bu gün yaptığı açıklamalar sonrasında, İnegöl Devlet Hastanesi'nde görevli bir personel tarafından sosyal medyada yapılan, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan ağır hakaret ve tehdit içeren paylaşımdan haberdar olmamız ile birlikte hukuki ve idari soruşturmaların başlatılması için gereken girişimlerde bulunmuş durumdayız.

Konunun tüm yönleri ile takipçisi ve tarafı olacağız. Cumhurbaşkanımız kırmızı çizgimizdir. Bu çirkin ifadelerin hukuk çerçevesinde gereken cezayı alması için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

hemşire cumhurbaşkanı hakaret inegöl devlet hastanesi müzik yasağı gece 12 protesto gözaltı hasan