Myanmar'da 24 Saatte 23 Ölüm: Ülkeden Kaçanların Sayısı Artıyor

TAKİP ET

Görgü tanıklarının doğruladığı toplam ölüm sayısının 247'ye yükseldiği, şimdiye kadar 2 bin 345 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 1994'ünün halen gözaltında tutulduğu bildirildi. Güvenlik güçlerinin protestoculara yönelik kesif şiddeti yüzünden ülkeyi terk edenlerin sayısı artıyor.

Myanmar'da askeri darbeye karşı düzenlenen protestolarda, son 24 saatte güvenlik güçlerinin silahlı müdahalesi sonucu 23 kişi hayatını kaybetti.

Myanmar Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşundan (AAPP) yapılan açıklamada, dün ve bugün Yangon, Aungpan, Thaketa, Bago ve Pakokku kentlerinde düzenlenen protestolarda, ordu birliklerinin kalabalığa gerçek mermi ile ateş açtığı, açılan ateş sonucu 23 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Açıklamada, görgü tanıklarının doğruladığı toplam can kaybı sayısının 247'ye yükseldiği, şimdiye kadar 2 bin 345 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 1994'ünün hala gözaltında tutulduğu ifade edildi.

Tayland'ın Myanmar sınırındaki Tak eyaletinde ise muhtemel mülteci akınına karşı hazırlık yapılıyor, eyalet yetkilileri, Myanmar'dan binlerce mültecinin Tayland sınırına geçebileceğine dair haberler aldıklarını ve bu duruma hazırlanmak için yeni barınaklar inşa edildiğini aktardı.

Yetkililer, eyalet genelinde 30 bin ila 50 bin mültecinin barınabileceğini vurguladı.

Bunun yanı sıra Myanmar'dan daha fazla kişinin Hindistan sınırına geçmek üzere olduğu öne sürüldü.

Hint yetkililer, 4 Mart'ta aralarında polislerin de bulunduğu 8 Myanmarlının sınırı geçerek, Hindistan'a sığınma talebinde bulunduğunu bildirmişti.

Yetkililer, Myanmar'daki askeri darbeden bu yana sadece Mizoram eyaletine kaçan Myanmarlı mültecilerin sayısının 100'ü geçtiğini duyurmuştu.

myanmar 24 saatte 23 ölü darbe ordu hükümet mülteci hindistan tayland tak eyaleti