Myanmar'da Darbeciler 7 Yaşındaki Bir Kız Çocuğunu Öldürdü

TAKİP ET

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre Myanmar'da 7 yaşındaki bir kız çocuğu, güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldü ve darbe sonrası yaşanan şiddetin bilinen en küçük kurbanı oldu.

Myanmar, ordunun darbeyle yönetime el koyduğu 1 Şubat'tan bu yana protestolarla çalkalanıyor. Yardım örgütü Save the Children, öldürülen onlarca kişi arasında 20'den fazla çocuğun da olduğunu söylüyor. Ordu, protestolarda 164 kişinin öldürüldüğünü söylerken Siyasî Mahkumlara Yardım Birliği (AAPP) adlı kuruluş ise ölü sayısının en az 261 olduğunu bildiriyor.

Ordu, daha önce protestocuların ölümlerinden üzüntü duduğunu söylemiş ancak aynı zamanda onları, ülkeye anarşi getirmekle suçlamıştı. Cuntanın bir sözcüsü, şiddet ve kundaklama olaylarından protestocuları sorumlu tuttu.

Mandalay'daki bir cenaze levazımatçısının çalışanları Reuters haber ajansına yaptıkları açıklamada, Chan Mya Thazi bölgesinde yaşayan yedi yaşındaki bir kız çocuğunun mermi yaralarıyla öldüğünü söyledi.

Myanmar Now adlı yerel bir medya kuruluşu da askerlerin, çocuğun babasını hedef aldığını ancak kurşunun evlerinin içinde, babasının kucağında oturan kız çocuğuna isabet ettiğini bildirdi.

Kyin Myo Chit adlı çocuğa sağlıkçılar tarafından müdahale edildiği ancak küçük kızın yaşama döndürülemediğini bildirildi. Aile, 19 yaşındaki ağabeyin de gözaltına alındığını açıklarken ordu ise bu konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Save the Children, Mandalay'da önceki gün 14 yaşındaki bir erkek çocuğun öldürülmesinin ardından 7 yaşındaki bir kız çocuğunun daha öldürülmesini "dehşet verici" olarak nitelendirdi.

Myanmar Darbe Askeri darbe Protesto Cunta BM BM Güvenlik Konseyi Darbe karşıtı gösteriler Myanmar 7 yaşındaki kız çocuğu öldürüldü