Naci Görür: Marmara Fayı Kırıldı, Kırılacak, 7,2 Büyüklüğünde Deprem Üretecek

TAKİP ET

Ünlü Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, muhtemel İstanbul depremine ilişkin uyarılarda bulundu.

HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olarak olası Marmara depremine ilişkin uyarılarda bulunan ünlü jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde biriken stresin kısa zaman içerisinde İstanbul'u sert biçimde vuracak bir depreme neden olabileceğini kaydetti. 

"Marmara fayı kırıldı, kırılacak" diyen Görür, "Kırılırsa minimum 7.2 büyüklüğünde deprem üretecek. Halbuki yapılan çalışmalar gösteriyor ki, bu fayın güneyinde stres birikimi kuzeyinden çok daha fazla. Marmara'nın güney kısmında" şeklinde konuştu.

Marmara Denizi'nin altından geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kuzey kolu üzerinde deprem beklediklerini belirten Görür, biriken stresin Adalar Fayı bölümü ile Kumburgaz Fayı üzerinde kilitlendiğini belirterek "Marmara'da deprem olursa ya Adalar fayı üzerinde olur. Bu aşağı yukarı 43 kilometredir. Tamamı kırılırsa maksimum 7 büyüklüğünde deprem üretir. Veya Kumburgaz fayı, Yeşilköy, Silivri açıklarında uzanır. Bu 65 kimoletredir. Bu kırılırsa da minimum 7.2 büyüklüğünde deprem üretir" ifadelerini kullandı.
 

naci görür deprem marmara fatih altaylı istanbul kuzey anadolu fay hattı