Nagehan Alçı: 20 Yıllık Bürokrasi İktidar Değişimi İstemeyebilir

TAKİP ET

Nagehan Alçı, 20 yıllık AKP iktidarında oluşan bürokrasinin iktidar değişimine direnebileceğini söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın getirdiği tek adamlık sisteminin Türkiye'ye yaramadığını belirten Nagehan Alçı, sisteme ilişkin "Türkiye’de siyaseti çok enteresan bir yere sıkıştırdı. Hem kutuplaşmayı çok derinleştirdi hem de siyaset oyununu çok ince bir ipin üzerinde oynanan adeta cambazlığa çevirdi. Dolayısıyla bu özellikle siyaseti ve siyasetçileri geriyor. Bu gerilim de topluma ciddi bir şekilde yansıma potansiyeli barındırıyor" dedi.

Türkiye'de "ben-sen" ayrımının giderek netleştiğini belirten Alçı, "İktidar cephesinin 20 yılın getirdiği çok ciddi bir devlet gücü ve yapılanması var. 20 yıldan ve 15 Temmuz’dan sonra ortaya çıkan yeni bir devlet düzeninden bahsediyoruz. Memurların oranına bir bakın. Son 20 yılda kaçta kaçı değişti? Biz aslında iktidar partisi mensuplarından ziyade bugün devletin içindeki memurların kaçta kaçı böyle bir değişim ister?" diye sordu.

"İktidar Değişimini İstemezler"

"Bunların çok doğal olarak önemli bir kesimi de iktidar değişimini istemezler, kendi geleceklerini göremeyecekleri için. Türkiye o kadar keskinleşti ki kendilerini tehdit altında görebilecekleri için istemezler" diyen Alçı, "Muhalefette de 20 yılın getirdiği bir birikim ve öfke ile Tayyip Erdoğan’a yönelik nefrete varan uç duygularla ‘Biz bu maçı aldık’ diye yükselen bir heyecan dalgası var. Tabanın yüzde 3-4’ünde de olsa bu da bir duygu yoğunluğuna yol açar. Zaferle sonuçlandığında yönetmesi zor, hezimetle sonuçlandığında daha da zordur" ifadelerini kullandı.

nagehan alçı bürokrasi iktidar değişimini istemeyebilir