Nagehan Alçı: Bu Sistem Türkiye'ye Yaramadı, Değiştirmek Gerekiyor

TAKİP ET

Nagehan Alçı, başkanlık sistemi karşıtı söylemlerine devam ediyor.

Karar TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'a konuşan Nagehan Alçı, başkanlık sisteminin Türkiye'ye iyi gelmediğini belirterek "Sistem kağıt üzerinde durduğu gibi olmadı. Türkiye'ye kötü geldi" dedi.

Türkiye'nin ekonomik anlamda Birleşik Arap Emirlikleri'ne ihtiyacı olduğunu belirten Alçı, "Her şeyden önce ekonomik anlamda işbirliği gerekiyor. Dışarıdan yatırımcı gelmesi gerekiyor ki çarklar bir şekilde dönsün. Türkiye'nin yalnızlaştığı döneme göre bugün yapılanlar ülkeye çok daha iyi gelecek" diye konuştu.

"Sistem kağıt üzerinde durduğu gibi olmadı. Türkiye'ye çok kötü geldi" diyen Alçı, "Yargının da Cumhuriyet tarihinin en kötü noktada olması, Türkiye'ye demokrasiyi getiremez. Bu sistemi değiştirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

AKP'liler Endişeli

Muhalefetin "önce Erdoğan'ı devirelim" stratejisini yanlış bulduğunu belirten Alçı, "Bu durum Ak Parti'nin kemik tabanından ayrılıp da son dönemdeki uygulamalara karşı çıkan geniş bir kesimde de endişe yaratıyor" dedi.

12 Şubat'ta 6 parti liderinin buluşmasını Türk demokrasisi için önemli gördüğünü belirten Alçı, "Duyduğum kadarıyla adaylığın hiç konuşulmadığı ve biraz parlamenter sistemin konuşulduğu bir buluşma olmuş. En çok ise ekonomi konuşulmuş. Biraz dış politika ve Türkiye'nin genel durumu konuşulmuş" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na Güvenmiyor

"Seçimlere giderken şunu görmek gerekir. Tayyip Erdoğan'ın son araştırmalarda kısmen düşüyor gibi görünse de, son dönemde yapılan bu kadar hataya rağmen yüzde 30'un üzerinde bir oy potansiyeli olması açıkçası şaşırtıcı ve çok güçlü bir bağı gösteriyor. 2023'te Rusya tipi seçimlere doğru gidiyoruz gibi görünüyor" diyen Alçı, "Ben İmamoğlu ve Yavaş'ın aday gösterileceğini düşünmüyorum. Kemal Bey'in bu sistemi dönüştürme konusunda Ekrem İmamoğlu'na güvenmediği kanaatindeyim" ifadelerini kullandı. 

Nagehan Alçı'dan 'Parlamenter Sistem' Desteği: Muhalefetin Tarafındayım

nagehan alçı yargı başkanlık sistemi türkiyeye yaramadı değiştirmek gerekiyor