Nagehan Alçı'dan Fatih Altaylı'ya Gözyaşları İçinde Cevap

TAKİP ET

Nagehan Alçı, Fatih Altaylı'nın sert cevabına cevaben bir yazı yayımladı.

1 Nisan'da sayıları milyonlarca olan Suriyelilerin Türkiye'nin demografik yapısında yarattığı tahribata ilişkin bir yazı kaleme alan Fatih Altaylı, İstanbul'un durumuna ilişkin değerlendirmelerini aktarmış ve TRT'nin dahi İstanbul için "Küçük Suriye" ifadesini kullandığını hatırlatarak Talimhane, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nin içler acısı durumunu anlatmıştı.

MS 2022 İstanbul: 'Gece Olunca Türkçe Artık Geçerli Bir Lisan Değil'


Bu yazıda yer alan ifadeleri yalanlayan bir yazı kaleme alan Nagehan Alçı, "Beyoğlu, geceleri Taksim Meydanı'nda çekirdek kabuğu denizlerinin oluştuğu, arka sokaklarına Suriyeli çetelerin hakim olduğu bir yer haline gelmiş de her gün ve gece o sokakları gezen benim mi bundan haberim yok?" diye sormuş ve "Sevgili Altaylı buraları bir ‘Arap Diyarı’ gibi resmetmiş. Öyle bile olsa bunu olumsuz bir ima ile ifade etmeye karşıyım öte yandan öyle değil, bu tasvir gerçeği yansıtmıyor" ifadelerini kullanmıştı.

"Ben her gün dolaştığım Beyoğlu’nun sokaklarında Altaylı’nın bahsettiği Suriyeli çetelere hiç rastlamadım ama Suriyelilerin açtığı nefis falafel, humus, tabule yapan restoran ve büfeleri biliyorum" diyen Alçı, "Onların yanı sıra artık gerçek Hint restoranları var, Pakistan restoranları, Vietnam restoranları da var Beyoğlu’nda. Hem de son derece mütevazi ve iyi restoranlar bunlar" ifadelerine yer vermişti. 

Fatih Altaylı'dan Nagehan Alçı'ya Cevap: Beyoğlu'nda Yürürken Duyacağınız Tek Yabancı Lisan Arapça


Buna cevap veren Fatih Altaylı Beyoğlu'nun geldiği durumu uzun uzun anlatmış ve fakat Nagehan Alçı'ya göre her şeyin normal olduğunu belirterek "korkmamıza gerek yok, Suriyeliler ve dahi Afganlar hepsi gelebilir. Alçı’ya göre ben abartıyorum, biz abartıyoruz. Biz yalan söylüyoruz, o doğru" demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Fakat ilginçtir. Aynı hanımefendi, bundan birkaç sene öncesine kadar bizim 'Bunların amacı başka, bunlar tehlikeli, inanç özgürlüğü başka devlette örgütlenmek, yapılanmak başka' diyerek tehlikeye dikkat çektiğimiz zamanlarda Fetullah Gülen ve Cemaatine övgüler düzüyor, bizi yalan söylemekle, bizi abartmakla suçluyorlardı.

Yani tehlikeyi öngörmekte kimin daha yetkin, kimin ise sınıfta kaldığı malum. Bu yüzden yarın öbür gün herkesten çok Suriyeli ve göçmen düşmanı olurlarsa hiç şaşırmayın. Ne de olsa 'aldatılanların' güçlü olduğu bir ülke burası.

Merak Etmesin, Boşnak Lokantası Değil

Bu arada beni yemeğe de davet etmiş Nagehan Hanım. Böyle bir daveti geri çevirmek çok ayıba girer. Odakule’nin hemen yanında, Kallavi sokakta, hala felafelci olmadıysa Fıccın diye şahane bir Lokanta vardır. Oraya gideriz. Merak etmesin, Boşnak Lokantası değil, Çerkes lokantasıdır."

Fatih Altaylı'dan Nagehan Alçı'ya Cevap: Beyoğlu'nda Yürürken Duyacağınız Tek Yabancı Lisan Arapça


Fatih Altaylı'ya cevap veren Nagehan Alçı, "Son yıllarda karşılaştığım hakaretler, belden aşağı vurmalar, iftiralara bakıyorum da… Neredeyse hiçbirinin benimle ilgisi yok. Bu ülkede bireye saygı olmadığı için hele kadınsanız cinsiyetçi zihinlerin gözünde varlığınız kocanız ya da babanızın varlığına indirgendiği için artık hiçbir şeye şaşırmıyorum. Gerçi Beyoğlu ile ilgili tamamen iyi niyet ve davet içeren yazımdan sonra Fatih Altaylı’dan bir nebze nezaket beklerdim. O bakımdan şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Bir kadına kocası üzerinden vurması normal mi? Olgun bir hareket mi? Beyoğlu üzerine yapılan bir tartışmanın Rasim’le ne alakası var?" diye sordu.

"FETÖ'yle Mücadelenin Bayrak Taşıyanıyım"

Fetullahçıların "bir çete olduğunu" belirlediği 2013'ten bu yana FETÖ'yle en sert mücadele eden isimlerden olduğunu belirten Alçı, bu konuda "bayrak taşıyanlardan" olduğunu ileri sürerek "2013-16 dönemi için benim mücadelemi takdir etmeyen bir üst düzey yetkili bulamazsınız. 2013-16 döneminde FETÖ’nün bertaraf edilmesi amacına çok inandım ve bu uğurda tüm gücümle mücadele ettim. Sonunda Türkiye kazandı ve FETÖ mağlup oldu. Hele örgütün belinin kırılması açısından en hayati sene olan 2014’te ben kelle koltukta bu yapı ile savaşırken tweet'lerle, yazılarla ve konuşmalarla FETÖ’yü destekleyen insanların bu konuda bana saldırmasını ve iftira atmasını çok komik buluyorum. Maalesef 2013 öncesi Gülen karşıtı olan birçok kişi 2013-16 arası alenen Gülen ve çetesini desteklediler" dedi.

Alçı "FETÖ'yle mücadelesine" örnek olarak ise Ahmet Davutoğlu'nun 28 Mart 2014'te söylediği bir sözü gösterdi.  

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

nagehan alçı fatih altaylı gözyaşları içinde cevap öğretmenim nagehan ağlıyor