Nagehan Alçı'dan Fazıl Say'a: Şizofren

TAKİP ET

Nagehan Alçı, Fazıl Say'ın "kafasına huni geçirip 'Ben Napolyon'um' diyen bir hastadan farkı olmadığını öne sürdü.

Ünlü piyanist Fazıl Say, Nagehan Alçı ile birlikte poz verdiği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirmişti. Nagehan Alçı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmüş ve bu röportajını HaberTürk'te yayımlamıştı. Alçı'nın buna ilişkin paylaşımının ekran görüntüsünü paylaşan Fazıl Say, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ya Nagehan ve eşinin mağdur ettiği Atatürkçüler, demokratlar, çağdaş insanlar ne olacak? Evleri basılanlar? Hasta yatağından alınanlar? Bu ülkeyi savunan bizler çok mu keyif aldık mahkemelerde filan sürünürken? Bu yüzden pişmanım hayal kırıklığım büyük.Sadece ben değil. Çoğumuz.

İmamoğlu’nu aday filan asla göstermemeli CHP. Alay mı ediliyor bizlerle? Kimin üstüne yürümek bu? Onu avucunda taşıyan, koruyan, İstanbul’u kazanmasında en büyük desteği veren kitlelere de kurumlara da partilere de resmen saygısızlık bu."

İmamoğlu'nun Adaylığına Karşı Çıktı

Say bunun ardından yaptığı paylaşımlarında İlber Ortaylı, Özgür Demirtaş, Ersan Şen ve Kemal Kılıçdaroğlu gibi isimleri cumhurbaşkanı adaylığı için zikretti ve Nagehan Alçı'nın kendisinin 10 ay hapis cezası almasından önceki tutumuyla, kendi hayatını karartmak için algı yarattığını söyledi. Say, "Muhalefetin bir yanlış aday daha gösterme lüksü yoktur. İmamoğlu’nun en büyük destekçilerinden biriydim. Ta ki bu Nagehan konusu,tam bir hayal kırıklığıdır. Uyardık. Üstüne 'vız gelir' dedi. Kızdık. Bu sefer inadına yaptı! Orada dur! Güvendiğimiz, Bize yakışır biri arıyoruz!" ifadelerini kullandı.

"Yavaş'la da Görüştüm"

Nagehan Alçı ise buna verdiği cevapta, Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmenin "temel gazeteciliğin gereği" olduğunu söyledi. AKP'li isimlerle yaptığı görüşmeleri sıralayan Alçı, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'la da görüştüğünü, ancak Yavaş'la yaptığı görüşme yerine İmamoğlu ile yaptığı görüşmenin tepki çektiğini vurguladı.

"'Zalim Diktatör' Dediği Erdoğan'a Övgüleri Düzerken"

Fazıl Say'ın "zalim diktatör" dediği Erdoğan'a övgüler düzdüğünü öne süren Alçı, "2019 yılının Ocak ayında bile şimdi 'zalim diktatör' dediği Tayyip Erdoğan’a Fazıl Say bu övgüleri düzerken bir yandan da nasıl muhalif oluyormuş? Olur mu böyle saçma şey?" dedi.



Ayrıca Fazıl Say'ın yalan söylediğini yazan Alçı, "Say benimle ilgili de yalan söylüyor… Ben Fazıl Say’ın attığı o tweet'lerden ötürü bırakın ceza almasını, yargılanmasına bile karşı oldum. Ama elbette diğer yandan da Fazıl Say’ın militarist ve sağcı bir zihniyete sahip olduğunu da ifade ettim. Bu tespitimin bugün de arkasındayım. O videonun tamamını da buraya koyuyorum" ifadelerini kullandı.

"Senin Bineceğin Tek Otobüs Cezaevine Giden Otobüs Olmalı"

Alçı'nın bu yazısına cevap veren Fazıl Say, "Yok röportajdı, yok otobüsdü. Geç bunları. Senin bineceğin tek otobüs cezaevine giden otobüs olmalı. 15 yıldır apaydınlık insanların hayatına kastettin 'algı' yöntemiyle! Ekrem’i de aday maday yaptırtmıyorum! Bu yüzden! + Erdoğan da konserime geldi. Dinledi. Tebrik etti. Nokta!" dedi. Say'ın sözlerine tepki gösteren Alçı, şu ifadeleri kullandı:

"Şizofren"

"1- 'Ben de Ekrem’i aday maday yaptırtmıyorum' diyen bir piyanistin, kafasına huni geçirip 'Ben Napolyon’um' diye bağıran bir hastadan farkı yok. Bu hastalığın adı şizofreni. Acil Bakırköy’e yatırılıp müşahede altında tutulması şart. Fazıl Say’ın düştüğü bu duruma çok üzülüyorum..

"Erdoğan'a Nasıl Övgüler Düzdüğüne Herkes Şahit"

2- Fazıl Say, Tayyip Erdoğan konusunda da yalan söylüyor. 2019’da Erdoğan’a o salonda nasıl övgüler düzdüğüne herkes, tüm kameralar şahit. Üstelik bu dalkavukluk gösterisinden 25 gün önce Metin Akpınar polis baskınıyla evinden alınmıştı. Say’ın karakteri budur maalesef, çok acı..

"Say, Erdoğan'a Çok Faydalı"

3- Yazımda da ispatladığım gibi Fazıl Say ideolojik açıdan tam bir Mehmet Ali Çelebi’dir. Teğmen Çelebi ne ise Say da odur. Ruh ikizi bunlar. Say da militarist, ulusalcı, sağcı. Tayyip Bey’e 'zalim diktatör' diyor Say ama sistem için çok kullanışlı, Tayyip Erdoğan’a çok faydalı…

"Say'ın Haksız Yargılanmasına Ben Karşı Çıktım"

4- Fazıl Say 'İslam ve Müslümanlara hakaret' davasından haksız yargılandı. Ben bu adaletsizliğe karşı çıktım. Enver Aysever şahit. Yazımda videosu var. Rasim ise Fazıl Say’ı Sabah gazetesinden savundu. Bu davaya karşı çıktık. Say yalan söylüyor.

5-Fazıl Say’ın 'kırmızı çizgileri' ben değilim, hele Rasim hiççç değil. O da yalan. Neyse.. O mevzuda açıklama yapıp bu piyanistimizi daha fazla mahçup etmek istemiyorum. Fazıl Say’ı Fazıl Say yapan insanlardan biri olan merhum Prof. Dr. Önder Kütahyalı’nın hatırası var. Sustum.."

nagehan alçı fazıl say şizofren ekrem imamoğlu mansur yavaş aday şizofrenş şizofreni napolyon zalim diktatör erdoğan övgüler düzdü