Nagehan Alçı'dan 'Parlamenter Sistem' Desteği: Muhalefetin Tarafındayım

TAKİP ET

Nagehan Alçı parlamenter sistem konusunda muhalefetten yana olduğunu açıkladı.

Ahlatlıbel'de bir araya gelen 6 muhalefet partisinin liderinin görüşmelerine ilişkin HaberTürk'teki köşesinde bir yazı kaleme alan Nagehan Alçı, "6 kişilik masada en neşeli ve espritüel isim Meral Akşener’miş. Meral Hanım’ın havası çok yerindeymiş ve yaptığı zekice esprilerle diğer liderlerin de bol bol tebessüm etmesini sağlamış. Masadan çıkan en renkli anektodlar Akşener’e ait" dedi.

Karamollaoğlu'nun liderlere "seçim iş birliğinin ötesinde bir iş yaptıklarını" ve ittifakın "adını koyup ilan etmeyi" teklif ettiğini belirten Alçı, "Bugünkü yazıda fazla ayrıntı veremem ama 2023 muhalefet Cumhurbaşkanlığı adayının bu masadan çıkacağına eminim diyebilirim. Yani ortak aday bu 6 lider tarafından belirlenecek ve 6 liderden biri olacak. Bu artık kesin desem yanlış olmaz. Ancak buradan toplantıda isim ve aday meselesinin konuşulduğu sonucu çıkmasın. Konuşulmamış" ifadelerini kullandı.

"6 Partinin Uzlaştığı Ana Mevzu"

Ali Babacan'ın özellikle ekonomi konusunda aktif olduğunu ve Babacan'ın iktisadi konulardaki bu tavrının diğer liderler tarafından kabul gördüğünü belirten Alçı, "Toplantıda 6 partinin uzlaştığı ana mevzu olan güçlendirilmiş parlamenter sistem konusu çok uzun konuşulmamış. O başlıkta uzlaşma kesin ve çok güçlü" dedi.

"Muhalefetin Tarafındayım"

"Ben de Türkiye’nin 'güçlendirilmiş parlamenter sistem'e ya da başka bir tabirle 'Başbakanlık hükümet sistemi'ne geçmesinden yanayım" diyen Alçı, "Bu konuda iktidarın değil muhalefetin tarafındayım" ifadelerini kullandı.

nagehan alçı iktidarın değil muhalefetin tarafındayım parlamenter sistem