Nagehan Alçı, Fatih Altaylı'nın 'Sessiz İşgal' Uyarısına İtiraz Etti: Suriyelilerin Yemeklerini Övmelere Doyamadı

TAKİP ET

Fatih Altaylı'nın Suriyelilerin Türkiye'yi sessizce işgal etmesine ilişkin uyarılarına tepki gösteren Nagehan Alçı Suriyelileri övmelere doyamadı.

1 Nisan'da sayıları milyonlarca olan Suriyelilerin Türkiye'nin demografik yapısında yarattığı tahribata ilişkin bir yazı kaleme alan Fatih Altaylı, İstanbul'un durumuna ilişkin değerlendirmelerini aktarmış ve TRT'nin dahi İstanbul için "Küçük Suriye" ifadesini kullandığını hatırlatarak Talimhane, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nin içler acısı durumunu anlatmıştı.

MS 2022 İstanbul: 'Gece Olunca Türkçe Artık Geçerli Bir Lisan Değil'

HaberTürk'teki köşesinde kaleme aldığı "90’ların İstiklal Caddesi mi yoksa bugünkü mü daha dünyalı?" başlıklı yazısında çok yakından tanıdığı Beyoğlu'na ilişkin değerlendirmelerine yer veren Nagehan Alçı, "Bu derece aşina olduğum bir bölgeyi önceki gün Fatih Altaylı’nın köşesinde okuyunca gözlerime inanamadım" dedi.

"Beyoğlu, geceleri Taksim Meydanı'nda çekirdek kabuğu denizlerinin oluştuğu, arka sokaklarına Suriyeli çetelerin hakim olduğu bir yer haline gelmiş de her gün ve gece o sokakları gezen benim mi bundan haberim yok?" diye soran Alçı, "Sevgili Altaylı buraları bir ‘Arap Diyarı’ gibi resmetmiş. Öyle bile olsa bunu olumsuz bir ima ile ifade etmeye karşıyım öte yandan öyle değil, bu tasvir gerçeği yansıtmıyor" görüşünü savundu.

"Ben her gün dolaştığım Beyoğlu’nun sokaklarında Altaylı’nın bahsettiği Suriyeli çetelere hiç rastlamadım ama Suriyelilerin açtığı nefis falafel, humus, tabule yapan restoran ve büfeleri biliyorum" diyen Alçı, "Onların yanı sıra artık gerçek Hint restoranları var, Pakistan restoranları, Vietnam restoranları da var Beyoğlu’nda. Hem de son derece mütevazi ve iyi restoranlar bunlar" ifadelerini kullandı.

Nagehan Alçı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

nagehan alçı fatih altaylı sessiz işgal uyarısına itiraz etti suriyelilerin yemeklerini öve övmelere doyamadı