Nagehan Alçı: İmamoğlu Vücudunun Her Hücresiyle Cumhurbaşkanlığı'na Aday Olmak İstiyor

TAKİP ET

İmamoğlu'nun Karadeniz turuna eşlik eden Nagehan Alçı, dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayram boyunca Karadeniz'i turlayarak birçok il ve ilçede vatandaşlara hitap etti. 

İmamoğlu'nun gezisine iştirak eden gazeteciler içinde yer alan Nagehan Alçı, HaberTürk'te yayımlanan Ekrem İmamoğlu’nun Doğu Karadeniz turundan notlar…" başlıklı köşe yazısında İmamoğlu'nun gezisine katıldığı için kendisini eleştirenlere tepki gösterdi.

"İmamoğlu’nu Trabzon’u transit geçip Rize’nin ilçelerini teker teker gezerken, Rize merkezde, yol esnasındaki molalarda adım adım takip ettim, ilk duraklarda sakin başlayan, hatta beklediğimden çok daha az bir kitle ile başlayan yolculuk Rize merkezden doğuya doğru ilerleyince hareketlendi, hatta Pazar’dan Fındıklı’ya geçtiğimiz esnada apaçık bir şekilde bir tür Cumhurbaşkanlığı seçimi mitingine dönüştü" diyen Alçı şu ifadeleri kullandı:

"İBB Başkanı ısrarlı sorularımıza rağmen konuyu hep genele çevirse de ben Nagehan Alçı olarak kesin kanaatimi söyleyeyim:

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı’na aday olmak istiyor. Vücudunun her hücresiyle bunu istiyor.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için mücadelesini ilk kez bu kadar iddialı bir şekilde bu seyahat ile ilan etti. Benim yorumum bu." 

İmamoğlu'nun üstü kapalı şekilde adaylık iddiasını ortaya koyduğunu ancak bunu net biçimde reddettiğini belirten Alçı, "Bunun tersinin olmasını zaten beklemiyorum, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık arzusunun giderek netleştiği bir ortamda İmamoğlu tabii ki açıkça 'Adaylığa talibim' demez. Ama 6’lı masaya 'Millet beni istiyor'u göstererek kendi isminde karar kılınmasını sağlayabilir. Nitekim 6’lı masaya sık sık gönderme yapması bu tezi doğruluyor. Ben bu soruları ısrarla sorduğumda da 'Ben 6’lı masanın en çalışkan neferiyim Nagehan Hanım' dedi Ekrem İmamoğlu" ifadelerini kullandı.

Alçı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

nagehan alçı ekrem imamoğlu vücudunun her hücresiyle cumhurbaşkanlığına aday olmak istiyor cumhurbaşkanı adayı