Nagehan Alçı: Orhan Pamuk'u da Osman Kavala'nın Yanına mı Göndereceksiniz?

TAKİP ET

Yandaş yazar, Orhan Pamuk hakkında açılan soruşturmaya tepki gösterdi.

Orhan Pamuk hakkında, kaleme aldığı "Veba Geceleri" romanında Atatürk'e hakaret ettiği ve halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuş, soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmaya tepki gösteren Alçı, "Soruşturma açılması, sonra takipsizlik verilmesi ve son olarak takipsizliğe itiraz üzerine nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce bu kararın bozulması ve yargılama talep edilmesi… Bütün bu utanç verici süreçleri yeni öğrendim… Şimdi Orhan Pamuk sadece yazdığı 'Veba Geceleri' romanı nedeniyle yeniden sorgulanacak, sonra muhtemelen mahkeme süreçleri olacak vs… Baştan sona rezalet…" ifadelerini kullandı.

"Orhan Pamuk’un Atatürk’e ve Türk bayrağına hakaret ettiği gibi olmayan bir olgunun peşinden koşanlara sesleniyorum... Ne yapacaksınız? Orhan Pamuk’u da Osman Kavala’nın yanına hapse mi göndereceksiniz? Utanç verici bir şey bu…" diyen Alçı, şunları yazdı:

"Üstelik maalesef gördüğüm kadarıyla dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say dışında hiç kimse de bu rezalete tepki vermedi. Say’ı yürekten kutluyorum. Kendisi Kemalist çizgide bir sanatçı olmasına rağmen çok net ve gür bir tepki koydu. Zira bu yapılanın Türkiye’yi rezil etmekten başka işe yaramayacağını da bilen insandır Fazıl Say." 

Nagehan Alçı Orhan Pamuk'u da Osman Kavala'nın Yanına Göndereceksiniz