Nagehan Alçı: Rejim İsterse CHP'yi Kapatabilir

TAKİP ET

Yandaş yazar Nagehan Alçı, dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Alçı, yandaş yazarların piri Mehmet Barlas'ın '150'lik teklifi' ve CHP'nin kapatılabileceğine ilişkin sözlerini hatırlatarak "Bu satırlar ciddiydi ya da ironikti ayrı konu. Bunun üzerine de yazacağım ama gelin bu vesileyle 'sözde iktidar-sözde muhalefet' arası siyasal tiyatroyu bir kenara bırakalım ve Türkiye’ye dair acı gerçekleri serinkanlılıkla konuşalım…" dedi.

Rejimin CHP'yi kapatmasının ülke için felaket olacağını belirten Alçı, "Maalesef eğer bugünkü rejim kafaya koyarsa CHP’yi PKK ile işbirliği gibi bir gerekçe göstererek kapatır ve ulusalcı olmayan CHP ileri gelenlerini de tutuklayabilir. Mevcut rejimde bu güç potansiyeli var" ifadelerini kullandı.

"Ulusalcı CHP’liler tutuklanmaz çünkü onlar rejim tarafından son tahlilde müttefik olarak görülüyorlar" diyen Alçı yazısında "Eğer bir CHP yöneticisi 'Buna güçleri yetmez, hadi gelin görelim' derse üzülerek söylemeliyim ki bu sadece hamaset edebiyatı olur. CHP teşkilatları elbette protesto edecektir ama bu protesto rahatlıkla bertaraf edilebilir" ifadelerine yer verdi.

Nagehan Alçı'nın yazısında tam 13 defa "rejim" ifadesini kullanması, yıllardır yanında tavır aldığı AKP yönetimini "rejim" ifadesiyle tanımlaması ise dikkat çekti.

Nagehan Alçı Rejim İsterse CHP'yi Kapatır kapatabilir