Nagehan Alçı'ya Hakime Hakaretten Para Cezası

TAKİP ET

Hakim Hakkı Yalçınkaya'ya hakaret ettiği için yargılanan Nagehan Alçı, "Kamu görevlisine karşı alenen hakaret" suçundan 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Gazeteci Nagehan Alçı, kaleme aldığı bir yazıda hakim Hakkı Yalçınkaya'ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılandı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki 4. duruşmaya sanık Nagehan Alçı katılmazken, avukatı Esennur Ezgi salonda hazır bulundu. Müdahil hakim Hakkı Yalçınkaya ise duruşmaya katıldı.

Esasa ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, daha önceki mütalaayı tekrar ettiğini belirterek, sanığın 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenen mütalaa doğrultusunda cezalandırılmasını talep etti. Şikayetinin devam ettiğini belirteren Yalçınkaya, "Mağdurum. Sanık, hakimlere hakareti alışkanlık haline getirmiştir. Hakim Dursun Ali Gümüş'e de hakaret ettiğine ilişkin kararı dosyaya sundum. Yazıdan Türk milletinin de zarar gördüğünü, Ermeni tezlerine hizmet ettiğini ifade etmek istiyorum" dedi.

Sanık Alçı'nın avukatı Esennur Ezgi ise, "Müvekkilim, açık kaynak bilgilerine dayanarak yazısını yazmıştır. Kişilik haklarına bir saldırı söz konusu değildir. Bu nedenle beraatine karar verilmesini istiyoruz" şeklinde savunma yaptı.

Tarafları dinleyen mahkeme, sanık Nagehan Alçı'nın, 'kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçundan, suçun işleniş biçimi ve özelliğine göre, ceza adaletinin temin ve tesisi ile hak ve nefaset kuralları gözetilerek alt sınırdan ceza tayininin yeterli olacağı kanaatiyle, 425 gün adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

nagehan alçı hakim hakaret para cezası hakkı yalçınkaya