Namaz İçin Cemaat Bulma Aplikasyonu: Wahdapp

TAKİP ET

Türkiye'de üniversite öğrenimi gören Tayvanlı Ping Abdullah Cheng, birlikte namaz kılacak insanlar bulmak için Wahdapp adlı bir uygulama geliştirdi.

Tayvanlı Ping Abdullah Cheng, namazı tek başına kılmak istemeyen insanlar için uygulama oluşturdu. 30 kilometrelik bir davet gönderme özelliğine sahip olan Wahdapp'ta kadınların davetini yalnızca kadınlar görebiliyorken erkek kullanıcılar müsaade ettiği takdirde davetleri kadın kullanıcılar tarafından da görülebiliyor. 

Arapçada "Birlik" anlamına gelen "Wahda" kelimesinden türetilen Wahdapp'ı kullanabilmek için namaz kılınacak yeri, saati, katılımcı sayısını ve katılımcıların cinsiyetini belirtmek gerekiyor.

Müslümanlar Birbirlerini Bulabilecek

Uygulamadaki cemaatin oluşturulacağı yer bilgileri kısmına ofis katı ve oda gibi bilgiler de yazılabileceğini dile getiren Cheng, "Mesela Amerika'da bir Müslüman çok büyük bir ofiste çalışıyor ve sadece kendisinin Müslüman olduğunu biliyor. Belki ofiste namaz kılacak bir oda var ve o odada bir davet oluşturursa o ofiste başka Müslüman da bu daveti görecek ve tanışacaklar" ifadelerini kullandı.

3 bin test kullanıcısı tarafından kullanılan ücretsiz uygulamada hiçbir reklam bulunmadığını, bu nedenle bağış kampanyası başlatacağını bildiren Cheng, "Şu anda kullanıcılar sadece 'Katıl' butonuna basarak cemaate katılıyor ancak ben bir konuşma odası eklemek istiyorum. Başka bir fikrim de dua istemek için. 'Bugün bir sınavım var herkes benim için dua etsin' gibi bir şey" şeklindeki ifadeleriyle yeni planlarından bahsetti.

wahdapp tayvan namaz dua uygulama abdullah cheng cemaat bulma