Namık Ekin'den Ukrayna Yorumu: 9 Gün İla 3 Ay Sürer

TAKİP ET

Ünlü Türk komandosu Namık Ekin, Rusya-Ukrayna savaşını yorumladı.

YouTube hesabında yayımladığı videoyla Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini yorumlayan emekli Türk SAT komandosu Namık Ekin, Ukrayna'daki Türklerin tahliyesi konusunda Türkiye'nin yavaş kaldığını belirterek hükümeti şu sözlerle eleştirdi:

"Mesela 3 gün oldu. Biz Türk ailelerini, orada üniversitede okuyan Türk çocuklarını bugün kurtarıyoruz. Burada bir hata var mı? Bana diyecekler ki 'İşte geldik ya kurtarmaya'. Üç gün geçmiş, sen yeni giriyorsun. Hala bodrumlarda, metrolarda, sığınaklarda bekleyen Türk çocukları var."

Zelenskiy'in ABD'nin tahliye tavsiyesini reddettiğini hatırlatan Namık Ekin "Düşünün bir adam komediden geliyor, hukuk okumuş, Ukrayna'nın başına geliyor ve hala kamuflaj elbiselerini giymiş, 'Ben ülkeyi terk etmeyeceğim, arkadaşlarımla ülkemi koruyacağım' diyor. Bu arada da 'Beni kaçırmaya kalkmayın, benim ülkemin mühimmata ihtiyacı var' diyor. Ve Ankara dahil birçok yerde nümayişler yapıyorlar, 'Ülkemize yardım edin en azından mühimmat açısından' diye" ifadelerini kullandı.

Böyle bir savaşta tahliye planlarının en başından yapılması gerektiğini belirten Ekin, "Ve çok iyi 'adviser'larla yani eski savaşçılarla bu çocukları gidip almak lazım. Otobüse, gemiye bindirip hadi geri gidiyoruz diye değil. Ben bu operasyonların uzun zamandır planlandığını biliyorum. Amerika'dan birçok emekli arkadaşımla bunu konuşuyoruz" diye konuştu.

"Türk Olarak Savaşçılığımızı, İnsanlığımızı Ortaya Dökelim"

Tarafların açıkladığı zayiat rakamlarının propaganda olduğunu ve itibar edilmemesi gerektiğini belirten Ekin, "Bunlar en sonunda, her şey bittiğinde belli olacak şeylerdir" dedi. Savaşın ne kadar sürebileceğine ilişkin sorulara da yanıt veren Ekin "Bu tip olaylar 9 gün ila 3 ay sürer. Siz 9 gün sonra bitecek zannetmeyin. Hafızam beni yanıltmıyorsa Ukrayna'nın hazinesindeki para 700 milyon dolardı, 1 milyar dolar değil. Dolayısıyla ne kadar yardım alacaksa da bu para suyunu çekecektir. 9 gün ila 3 ay sürer dedim. Bu savaşın sürmesi dışardan gelecek yardıma bağlıdır. Biz ülke olarak yardım etmek istiyorsak gördüğünüz gibi hükümetimiz ortada. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal derler ya... Rusya'yla olan ilişkilerimiz doğal gaz, buğday; Ukrayna'yla olan tahıl, mercimek, saman, ot... Ve bu arada dünyayla olan ilişkilerimizi öyle bir teraziye almalıyız ki Türk olarak mertliğimizi, delikanlılığımızı, savaşçılığımızı, insanlığımızı ortaya dökelim. Daha fazla bebek, çocuk ölmesin, bu savaşa son verelim" ifadelerini kullandı.

namık ekin rusya ukrayna yorumu