Namık Kemal Zeybek'ten Dikkat Çekici Devlet Bahçeli Açıklaması

TAKİP ET

Namık Kemal Zeybek, Devlet Bahçeli'nin 2002 erken genel seçimlerine ilişkin konuşması hakkında dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) içerisinde uzun yıllar boyunca siyaset yapmış ANAP ve DYP gibi partilerden de Meclis'e girmiş olan eski bakan Namık Kemal Zeybek, "Bahçeli, çadırda birisi ile telefonda konuştu. Çıktı, yüzü sapsarıydı çıkarken. 5 dakika sonra kürsüye çıkıp '3 Kasım'da erken seçim var' diye ilan etti. Birdenbire oldu, hiçbir yardımcısının haberi yok" diye konuştu.

Namık Kemal Zeybek Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamalarda Devlet Bahçeli'nin genel başkanlığa gelişi sonrasında MHP'nin radikal biçimde değiştiğini belirterek "MHP Devlet Bahçeli geldikten sonra Alparslan Türkeş'in çizgisinden hızla uzaklaştı. Türk dünyası, rahmetli Türkeş'in önemli ilgi alanlarından birisi idi. Hatta bir de vakıf kurmuştu. Vakıf yoluyla Türk cumhuriyetlerinin cumhurbaşkanlarını çağırarak, Türkiye cumhurbaşkanlarının, başbakanlarının katılması ile her yıl Türk Kurultayı düzenleniyordu. Devlet Bahçeli bunu kaldırdı. Şimdi Devlet Bahçeli böyle uygun görüyor, böyle yapıyor. Partinin adı MHP ama bu Türkeş'in MHP'si değil, başka bir MHP. Ve Devlet Bahçeli çok keskin bir şekilde en keskin ifadelerle ağır suçlamalar ve hakaretler ile hesap sormazsam namerdim gibi sözlerle yüklendiği kişiyle şimdi bir arada. Mesela ben hiç öyle kimseye böyle konuşmadım, kimseye hakaret etmedim" dedi.

Zavallı Ecevit 'İntihar Ediyoruz' Diye Yalvardı

Devlet Bahçeli ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir dönem birbirlerine ettikleri hakaretler için "Yoktur öyle bir şey. Hiç yoktur. O ona 'zürriyetsiz' dedi, o ona bilmem ne dedi. Doğru değil böyle şeyler söylemek, ayıp" diyen Zeybek, "Sonra Devlet Bahçeli'nin siyasi dirliğinde açıklanamamış, açıklanmamış kendisinin dahi açıklamadığı, kimsenin bilmediği ani kararları var. Onlardan birisi, AKP'yi iktidara getiren 3 Kasım 2002'deki seçimin çağrısı mesela… Ortada seçim gündemi yoktu. 57. Hükümet iş başında, Ecevit Başbakan'dı. Kendisi ve Mesut Bey, Başbakan Yardımcısı'dı. Ekonomik kriz çıkmış, ekonomik kriz sonucunda IMF ve Kemal Derviş gelmiş. Türkiye krizden çıkmak üzereyken, tam çukurdayken 'Seçim var' dedi. Biraz bekleseydi 1,5 yıl sonra rahatlama döneminde seçim olurdu. Zavallı Ecevit yalvardı. 'İntihar ediyoruz' dedi Başbakan" ifadelerini kullandı.

Çadırda Birisi İle Telefonda Konuştu, Çıktı Erken Seçimi İlan Etti

 

"Keles Kaymakamı'yken benim başlattığım, MHP'nin de benimsediği ve sonra gelenek haline gelen Kocayayla'daki yörük şöleninde kendisine sordum" diyen Zeybek, "Bahçeli, orada çadırda birisi ile telefonda konuştu. Çıktı, yüzü sapsarıydı çıkarken. 5 dakika sonra kürsüye çıkıp '3 Kasım'da erken seçim var' diye ilan etti. Birdenbire oldu, hiçbir yardımcısının haberi yok" diye konuştu.

"Evet bir anda, bir telefonda. Nedir, bilmiyoruz. Ama kendisi bana şöyle açıkladı. Dedi ki: 'Hürriyet gazetesinde bir yazar, Yalçın Doğan, 'MHP'siz ve Ecevit'siz iktidar' diye yazı yazdı. O oyunu bozmak için yaptım.'" diyen Zeybek, "Ben de dedim ki: 'Sayın Genel Başkanım, bozmadınız ki tam tersi oldu. Belki de öyledir ne bileyim, bilmiyorum ki'. Benim bir adetim vardır, komplo teorilerini benimseyip anlatmam. Bilmem çünkü. Bir şey anlatıyorsam biliyorum demektir. Enteresandır, şu anda Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan eleştirilere ondan önce cevap veriyor. Kesin olarak kraldan çok kralcı" ifadelerini kullandı.

Doğru Bir Aday Çıkarsa 'Sayın Reis' Kaybedecek

"Doğru bir aday çıkarsa, bir defa cumhurbaşkanlığını kaybedecek 'sayın reis'" diyen Zeybek "Ankara Belediye Başkanı gibi, İstanbul Belediye Başkanı gibi bir aday çıkarsa, kazanır. Ama 'belediyeleri bırakmak istemiyoruz' derlerse, belki hiç kimsenin aklına gelmiyor ama Prof. Mehmet Haberal'ı aday gösterseler, akıllı olsalar da Türkiye böyle bir çağdaş, Atatürkçü, bilimci, dünya çapında tanınan, ve işler yapan birisini cumhurbaşkanı seçseler" şeklinde konuştu.

Namık Kemal Zeybek'ten Dikkat Çekici Devlet Bahçeli Açıklaması Bahçeli orada çadırda birisi ile telefonda konuştu Çıktı yüzü sapsarıydı çıkarken 5 dakika sonra kürsüye çıkıp 3 Kasım'da erken seçim