'Nas': Kötü Gidişat Nedeniyle Dini Kalkan Olarak Kullanıyor

TAKİP ET

Emekli müftü Gani Aşık, Erdoğan'ın faiz konusundaki "nas" açıklamasını değerlendirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada faiz meselesiyle ilgili "Şunu bir defa bilmemiz lazım. Bu konuda 'nas' ortada. Nas ortada olduğuna göre, ee sana bana ne oluyor? Biz değerler silsilemiz içerisinde, olaya buradan bakacağız. Ona göre de adımımızı atacağız" açıklamasını yapmıştı.

Gazeteci Sefa Uyar'a konuşan emekli müftü Gani Aşık, Erdoğan'ın tefeciliği yasaklayan ayetleri kastettiğini belirterek "'İslam, faize karşıdır, ben onu yapmak istiyorum' demek istiyor. Onu da saptırıyor. Kötü gidişat nedeniyle dini kalkan olarak kullanıyor" ifadelerini kullandı.

Kuran'ın Haram Kıldığı Şey Tefeciliktir

Ayetlerin indiği dönemde ne bankacılığın ne de Merkez Bankası gibi kurumların olduğunu belirten Aşık, "Ancak yüksek faiz karşılığında ödünç para vermek yaygındı, nasların hedef aldığı sistem de budur. Gerek Merkez Bankası ile mevduat bankaları arasındaki ilişkiler gerekse kişilerin bankalardaki mevduat hesapları karşılığında aldıkları veya bankaya borçlanarak ödemek zorunda oldukları faizin, Kuran’daki riba kavramı dışında olduğunu savunan pek çok din âlimi var. Yani Kuran’ın haram kıldığı şey tefeciliktir. Onu da saptırıyor" diye konuştu.

Dini Kalkan Olarak Kullanıyor: Naslar İsraf ve Hırsızlığı da Yasaklıyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın laik bir devletin değil şeriat devletinin cumhurbaşkanı gibi konuştuğunu belirten Aşık, "Böylece halka, 'içine sürüklendiğiniz sefalet ilahi takdir' mesajı vererek, saf kitleleri tevekküle ve şükür secdesine yönlendirmek istiyor. Hep yapabildiği gibi kötü gidişat nedeniyle dini kalkan olarak kullanıyor. Dinin arkasına saklanıyor" görüşünü dile getirdi.

Emekli müftü Aşık bunun yanı sıra İslam'ın getirdiği nasların israf, hırsızlık ve gösterişi de yasakladığını hatırlattı.

Dini Kalkan Olarak Kullanıyor Naslar İsraf ve Hırsızlığı da Yasaklıyor Kuran'ın Haram Kıldığı Şey Tefeciliktir Nas Kötü Gidişat Nedeniyle Dini Kalkan Olarak Kullanıyor erdoğan tayyip recep akpli cum