NASA Çalışanı Margaret Lovatt: Bana Aşık Olan Bir Yunusla Cinsel İlişkiye Girdim

TAKİP ET

1960'lı yıllarda yunuslarla ilgili araştırma yapan NASA çalışanı Margaret Lovatt, bir yunusla cinsel ilişkiye girdiğini söyledi.

1960'lı yıllarda Karayipler'de bulunan St. Thomas Adası'nda NASA tarafından finanse edilen bir proje ile yunuslar üzerinde inceleme yapan ekipte bulunan bilim insanı Margaret Howe Lovatt, yunusların beyin büyüklükleri ve iletişim tarzlarını mercek altına aldı.

Pamela, Sissy ve Peter adı verilen 3 yunusu inceleyen bilim insanlarından biri olan Lovatt, BBC'ye yaptığı açıklamada Peter'la cinsel ilişkiye girdiğini söyledi.

Peter adını verdikleri yunusla arasındaki ilişkinin bir süre sonra değiştiğini ve Peter'ın kendisine aşık olduğunu belirten Lovatt, Peter'dan NASA'nın araştırmayı sonlandırmasıyle ayrıldığını kaydetti.

BBC'ye verdiği röportajda "Peter kendisini bacaklarıma, ellerime ve ayaklarıma cinsel bir şekilde sürtüyordu. Ben de bunun olmasına izin verdim" diyen Lovatt'ın tutumu ise bilim insanlarının ikiye bölünmesine neden oldu.

Bazı bilim insanları bu durumu etik dışı olarak nitelerken bazı bilim insanlarının görüşleri ise araştırma için gerekli olabileceği yönünde.

NASA Çalışanı Margaret Lovatt Bana Aşık Olan Bir Yunusla Cinsel İlişkiye Girdim