NASA'dan 1 Milyon Dolarlık Soru

TAKİP ET

NASA, astronotların uzayda gıda ihtiyacının minimum kaynakla nasıl sağlanacağı sorusunun yanıtını bulana 1 milyon dolar verecek.

(Fotoğraf: ISS'te Şili biberi yetiştiren astronot Megan McArthur'un yaptığı "tako") Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), astronotlara uzayda en az maliyetle en çok ve sürdürülebilir gıdanın nasıl sağlanacağı sorusuna cevap bulan kişiye 1 milyon dolar ödeyecek.

Deep Space Food Challenge adlı yeni bir etkinlik başlatan ve bunu resmi sitesinden duyuran NASA, uzaya her zamankinden daha fazla astronot gönderme hazırlığında. Bu nedenle uzun sürecek ve çok fazla görevlinin gönderileceği uzay görevlerinde besleyici, lezzetli ve doyurucu yiyeceklerin kolaylıkla üretiminin sağlanması için yeni teknolojilere ihtiyaç duyan NASA, yeni bir ilan verdi.

Kanada Uzay Ajansı ile ortak olarak Deep Space Food Challenge'ı başlatan NASA, astronotların tüketmesi için uzayda gıda üretimini amaçlayan yeni teknolojiler geliştirecek.

Kurumun başkent Washington DC'deki Uzay Teknolojisi Misyon Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Jim Reuter, "Uzay yolculuğunun getirdiği mecburiyetler dahilinde astronotları uzun bir süre boyunca beslemek için yenilikçi çözümler gerekli" diye konuştu. Reuter, "Gıda teknolojisinin sınırlarını zorlamak geleceğin kaşiflerinin sağlığını koruyabileceği gibi insanları burada, evlerinde beslemeye de yardım edebilir" ifadelerini kullandı.

uzay nasa 1 milyon dolarlık soru astronotları nasıl besleriz