NASA Türk Lise Öğrencisinin Makalesini Yayımladı

TAKİP ET

NASA'nın düzenlediği yarışmayı kazanan Türk lise öğrencisi Derya Karadeniz'in makalesi NASA'nın web sitesinde yayımlandı.

NASA tarafından düzenlenen "Bir Günlük Bilim İnsanı" adlı yarışmaya katılarak "Oberon" adlı makalesini yollayan Türk lise öğrencisi Derya Karadeniz, yarışmayı kazandı.

Makalesi yayımlanacak olan makaleler arasında seçin Karadeniz'in kaleme aldığı Oberon, NASA'nın web sitesinde yayımlandı.

Yarışmanın uluslararası olarak gerçekleştirildiğini belirten Karadeniz, "Ben de bu yarışmayı okulumuz aracılığıyla gördüm ve bu yarışmaya bir makale yazıp göndermeyi istedim. Yarışmanın sonucunda makalem NASA’ya gönderilecek makaleler arasında seçildi. NASA’nın web sitesinde yayınlandı. Bu hepimizi çok mutlu etti. Benim için çok sevindirici bir haber oldu" dedi.

Söz konusu makaleyi günlük hayatımıza etki etmeye başlayan iklim değişikliği nedeniyle yazdığını belirten Karadeniz, "Makalem Uranüs’ün ikinci en büyük uydusu Oberon hakkındaydı. Oberon’a neden daha çok gidilmeli konulu bir makale yazdım. Biliyorsunuz şu anda dünyada küresel ısınma ve iklim değişikliği tartışılıyor. Bazı yerler aşırı soğuyor, bazı yerler aşırı ısınıyor. Bunun sonucunda ben de başka gezegenlerden belki bir şeyler bulabilirim diye düşündüm. Mesela Oberon çok soğuk. Eğer orada bir yaşam varsa örneğin bir bakteri türü yaşıyorsa bu bize iklim değişikliği ile başetmemiz için bir yol gösterebilir" ifadelerini kullandı.

NASA Türk Lise Öğrencisinin Makalesini Yayımladı