NASA Turnuvasının Editörü: Van Gölü'nün Kazanacağını Biliyordum

TAKİP ET

Van Gölü'nün uzaydan çekilen görüntüsünün birinci olduğu NASA çevrimiçi fotoğraf yarışmasını düzenleyen internet sitesi editörü yarışmaya dair açıklamalarda bulundu.

NASA'nın Dünya Gözlem Turnuvası'nın düzenlendiği Dünya Gözlemevi internet sitesinin editörü Carlowicz, yarışmayı kazanan Van Gölü fotoğrafı hakkında konuştu.

Yarışmada aday olacak fotoğrafların farklı farklı kanallar üzerinden kendilerine ulaştığını belirten Carlowicz, bazı fotoğrafların NASA'nın Dünya Bilim ve Uzaktan Algılama Birimi tarafından, bazılarının astronotlar tarafından, bazılarının ise Dünya Gözlemevi arşivinin halka açılan arşivi içerisinden halk tarafından seçildiğini kaydetti. Seçilen toplam 190 fotoğraf içerisinden elenen 32 fotoğraf ile düzenledikleri turnuvanın galibi Van Gölü fotoğrafı hakkında "Van Gölü 5 kişi tarafından önerildi, fotoğrafı bunun üzerine ben seçtim" diyen Carlowicz, "Van Gölü'nü seçmemin biraz da eğlenceli bir hikayesi var. Bunu (turnuvayı) martta ilk düzenlediğimizde çalışma arkadaşlarıma 'Hangisinin kazanacağını biliyorum. Van Gölü kazanacak' demiştim" ifadeleriyle içten içe turnuvanın galibini daha en başından bildiğini belirtti.

Carlowicz, mezkur fotoğrafı çeken Astronot Rubins'in Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez tarafından Van'a davet edilmesi ve kendisine özel bir tür olan Van Kedisi hediye edeceklerini bildirmesine dair ise "Bu hakikaten çok güzel bir şey. Bunun oldukça hoş ve kibarca olduğunu düşünüyorum" dedi.

NASA Turnuvası Editörü Van Gölü'nün Kazanacağını Biliyordum