NASA Uzay Turistlerini Eğitmeye Başlıyor

TAKİP ET

NASA, ilk özel uzay gezisi için mürettebat eğitime başlanacağını duyurdu.

ABD merkezli olarak faaliyetlerini sürdüren uzay firması Axiom Space, Pazartesi günü NASA ile yaptıkları ortak basın toplantısında, Uluslararası Uzay İstasyonu'na düzenlenecek ilk özel geziyi gerçekleştirecek mürettebatın eğitimine başlanacağını duyurdu.

En geç 2022 Ocak'ında gerçekleştirilmesi planlanan seferin maliyetleri için 1,69 milyon dolarlık anlaşmaya varan NASA ve Axiom Space'in sekiz gün sürmesini planladığı sefere katılacak olan 4 uzay turisti, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda araştırma projelerinde bulunacak ve istasyondaki NASA'ya ait bölümde kalacaklar.

Elon Musk'ın SpaceX firmasına ait Crew Dragon uzay aracıyla taşınacak olan astronotlar arasında daha önce uzaya çıkmış tek kişi, aynı zamanda uçuşa komuta edecek olan emekli NASA astronotu ve Axiom Space Başkan Yardımcısı Michael Lopez-Alegria. Bunun yanı sıra ABD'li girişimci Larry Connor, İsrailli savaş pilotu Eytan Stibbe ve Kanadalı yatırımcı Mark Pathy uzay seyyahları arasında bulunacak. Lopez-Alegria'nın "Önümüzdeki hafta ciddi bir eğitime başlayacağız" dediği sefer için Alegria ağustosta, Connor da eylülde eğitime başlayacak.

NASA'nın "gerçek bir dönüm noktası" olarak nitelediği göreve, SpaceX'e ait uzay aracının Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılmasıyla başlanacak.

NASA Uzay Turistlerini Eğitmeye Başlıyor