NASA'ya, Adanalı Astronot

TAKİP ET

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzay istasyonuna ve gelecekteki Ay görevlerine katılabilecek yeni astronot adaylarını açıkladı. Adaylar arasında Adana doğumlu Deniz Burnham da yer alıyor.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzay istasyonuna ve gelecekteki Ay görevlerine katılabilecek yeni astronot adaylarını açıkladı.

2 bin aday arasından seçilen 10 kişinin iki yıllık bir eğitim sonrasında uzay görevlerinde yer alacağı belirtilirken, adaylar içerisinde Adana İncirlik doğumlu ABD’li asker Deniz Burnham da yer alıyor.

Takım egzersizleri, kapsamlı bir tıbbi kontrol ve yetenek testleri içeren bir dizi mülakat sürecinden geçen altı erkek ve dört kadın, uçuş için seçilmeleri durumunda ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerileri geliştirmek için tasarlanmış temel Astronot Adayı eğitim programına katılacak.

NASA’nın astronot sınıfında yer alan Adana doğumlu Deniz Burnham 2007’de Kaliforniya Üniversitesi’nden kimya mühendisliği bölümünden mezun olup, 2017 yılında Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde mekanik mühendisliği doktorası yaptı.

Yüksek lisansında NASA’nın Silikon Vadisi’ndeki Ames Araştırma Merkezi’nde stajyer olarak görev alan Deniz, halihazırda ABD Donanması İhtiyat Teşkilatı’nda görev yapıyor.

 

nasa astronot adana deniz burnham