NATO Bünyesinde Yer Alan SNMCMG-2 Komutanlığını Türkiye Devraldı

TAKİP ET

NATO üyesi ülkelerin sırayla ve belli periyotlarda komuta ettiği SNMCMG-2 Komutanlığı görevini, Türkiye adına Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu devraldı.

Komutanlık görevini Deniz Harp Okulunda düzenlenen törenle devralan Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, SNMCMG-2 Komodoru forsunun sancak gemisi TCG Sokullu Mehmet Paşa'ya bando eşliğinde toka edilmesinin ardından devir teslim belgesini imzaladı.

Tatlıoğlu törende yaptığı konuşmada, SNMCMG-2 Komodorunun iki ay süresince Akdeniz ve Karadeniz'de operasyonel faaliyetlerde bulunacağını, bu sürede mükemmel başarılar görmek için sabırsızlandığını ifade etti. 

SNMCMG-2 Komodorluğu görevini yürütecek Deniz Albay Yusuf Karagülle de bu fırsatın kendisine verilmesinden onur duyduğunu belirtti. 

Kendi grubunda üç gemi bulunduğunu anlatan Karagülle, "Bunlar TCG Sokullu Mehmet Paşa, mayın gemileri TCG Ayvalık ve ESPS Tajo. Fakat bizim dönemimizde Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve İtalya farklı periyotlarda katılacak SNMCMG-2'ye. Birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum." dedi.

Deniz oramiral albay Ercüment Tatlıoğlu Yusuf Karagülle tören NATO komutanlık snmcmg-2 mayın