NATO'dan Kosova-Sırbistan Gerilimine Müdahale Uyarısı

TAKİP ET

NATO'dan Sırbistan'a Kosova'yla gerginliği tırmandırması halinde ittifakın müdahaleye hazır olduğu uyarısında bulundu.

NATO'nun Kosova'nın kuzeyindeki askeri varlığını artırabileceğini açıklayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Kosova'daki tüm toplulukların özgürlüğü ve güvenliği için ne gerekirse yapacağız" dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile yaptığı görüşmenin ardından Kosova Başbakanı Albin Kurti ile bir araya gelen Stoltenberg, Kurti ile ortak basın toplantısı düzenledi. Kosova-Sırbistan geriliminde itidal çağrısı yapan Kurti, taraflara diyalog çağrısında bulundu.

NATO Kosova Gücü'nün (KFOR) tarafsız olduğunu ve bölgede istikrarın tehlikeye girmesi durumunda müdahaleye hazır olduğunu belirten Stoltenberg, KKFOR'un Kosova halkının güvenliğini sağlamayı sürdüreceğini söyledi.

Kosova NATO'ya Katılmayı Hedefliyor

Kosova'nın kuzeyindeki NATO varlığını artırabileceklerini belirten Stoltenberg, "Hareketlerimiz orantılı ve ölçülü olacak. Gerginliğin tırmanmasını engellemek ve Kosova'daki tüm toplulukların özgürlüğü ve güvenliği için ne gerekirse yapacağız" ifadelerini kullandı.

NATO'nun Kosova'nın güvenliğine sağladığı katkıları vurgulayan Kosova Başbakanı Kurti ise NATO'nun tüm operasyonlarına katılmayı istediklerini ve ittifaka üye olmayı amaçladıklarını söyledi. 

Kosova-Sırbistan Gerginliğinin Nedeni: Balkanlarda Neler Oluyor?


 

nato sırbistan müdahale uyarısı kosova