NATO'dan Türkiye ve Yunanistan'a İtidal Çağrısı

TAKİP ET

NATO, Yunan savaş uçaklarının Ege'de NATO uçuşunu önlemeye çalışmasının ardından, "Yunanistan ve Türkiye'ye Ege'deki farklılıklarını diplomatik yollar ve müttefik dayanışması ruhu içinde çözmeleri çağrısında bulunuyoruz" açıklamasını yaptı.

AA muhabirine konuşan bir NATO yetkilisi, önceden planlanan "NATO NEXUS ACE Ege" görevinde Yunan uçaklarının önleme girişimi yapması hakkında konuştu. 

İsmi açıklanmayan yetkili, Türkiye ve Yunanistan'ın değerli müttefikler olduğunu ve kuvvetlerinin her gün birlikte NATO tatbikatlarına katıldığını hatırlattı.

Akdeniz'in NATO için hayati bir role sahip olduğunu dile getiren NATO yetkilisi, şöyle devam etti:

"Yunanistan ve Türkiye'ye Ege'deki farklılıklarını diplomatik yollar ve müttefik dayanışması ruhu içinde çözmeleri çağrısında bulunuyoruz. NATO, Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de olay çıkma riskini düşürmek için çalışacağı bir ayrıştırma mekanizması kurmuştu. Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının Avrupa'da barışı bozduğu bir zamanda müttefiklerin birlikte durmaları daha da önem taşımaktadır."

Milli Savunma Bakanlığı bu sabah yaptığı açıklamada, Türk Hava Kuvvetlerinin Ege'de NATO uçuşlarını engellemeye çalışan Yunan uçaklarına karşılık verdiğini bildirmişti.

MSB: Yunan Uçakları Bir Kez Daha NATO Uçuşunu Önlemeye Çalıştı

nato türkiye yunanistan ege tatbikat