NATO Filosu Ukrayna'da: Amiral Gemi Türk Donanması'ndan

TAKİP ET

NATO görevi kapsamında Ukrayna Deniz Kuvvetleri ile ortak eğitime katılacak olan Türk gemileri, Odessa limanına demir attı.

NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Deniz Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) kapsamında NATO gemileri, Ukrayna'nın Odessa limanına demir attı.

NATO DMKTDGG2'nin dört gemisi bugün itibariyle Odessa limanı sularına girdi. Odessa limanına demirleyen gemilerin amiral gemisi Türkiye Donanması'ndan 'TCG SOKULLU MEHMET PAŞA'.

Görev grubunda yer alan diğer gemiler ise Türkiye Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Ayvalık, İspanya Deniz Kuvvetleri'ne ait ESPS Tajo ve Romanya Deniz Kuvvetleri'ne ait Lupu Dinescu olarak görülüyor.

NATO donanmasından temsilcilerin Ukrayna filo komutanlığında bir protokol toplantısıyla birlikte Karadeniz'de Ukrayna Donanması ile ortak eğitimler yapılması planlanıyor.

NATO'nun Akdeniz ve Karadeniz'deki mayın harp faaliyetlerine yönelik deniz harekat ve eğitim faaliyetlerinden sorumlu NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Deniz Görev Grubu-2'nin komutası 20 Şubat 2021 tarihinde 2 aylığına Türkiye'ye devredilmişti.

nato filo ukrayna odessa liman demirledi ulaştı nato donanması türk donanması amiral gemisi görev grubu mayın karşı tedbirleri