NATO Genel Sekreteri: Kabil Havalimanı'nın Güvenliğinde Rol Alan Türkiye'ye Teşekkür Ediyorum

TAKİP ET

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Kabil Havalimanı'nın güvenliği konusundaki katkıları için ABD, İngiltere ve Türkiye'ye teşekkür etti.

NATO Dışişleri Bakanları toplantısının ardından basın açıklaması yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltengerg, "Özellikle Türkiye, ABD ve İngiltere'ye Kabil'deki havaalanının güvenliğini sağlamaktaki hayati rolleri için teşekkür ediyorum" dedi.

NATO Dışişleri Bakanları toplantısında Afganistan'da teröristlerin NATO'yu bir daha tehdit etmesine izin vermemek üzerinde fikir birliğine varıldığını açıklayan Stoltenberg, "Taliban, şiddete son vermeli ve tüm Afganistanlıların temel haklarına saygı göstermeli" diye konuştu.

NATO'nun ülkeden geri çekilmesi konusundaki riskleri bildiklerini ancak Kabil hükümetinin bu kadar hızlı çökeceğini öngöremediklerini belirten Stoltenberg, bu olaydan çıkarılacak birçok ders olduğunu söyledi.

Pakistan'ın Afganistan Meselesinde Özel Bir Sorumluluğu Var

Pakistan'ın Afganistan meselesinde özel bir sorumluluğu bulunduğunu belirten Stoltenberg, "Bunun nedeni hem komşu olması hem de Taliban'la yakın ilişkileri. Dolayısıyla Pakistan'ın Afganistan'ın uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi ve bir kez daha uluslararası terörizme yuva olmaması için özel bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yükselen Çin tehdidine karşı transatlantik ittifakın güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Stoltenberg, "bazı ülkelerin" Taliban'la iletişim kurmayı diplomatik olarak tanımak ile karıştırmaması konusunda uyarıda bulundu.

NATO Genel Sekreteri Kabil Havalimanı'nın Güvenliğinde Rol Alan Türkiye'ye Teşekkür Ediyorum