NATO'dan Hadsiz Çıkış: Kosova'yı Bayraktar TB2 Alımı Sonrasında Uyardı

TAKİP ET

Kosova'nın Türkiye'den Bayraktar TB-2 Sihalarını satın alması sonrasında KFOR güçleri Kosova'yı uyardı.

Kosova’daki NATO barış gücü misyonu (KFOR) Priştine’yi Türkiye’den son dönemde satın alınan insansız hava araçlarıyla ilgili olarak uyardı. Kosova’nın hava sahasının KFOR kontrolü altında olduğu konusunda uyardı.

KFOR’un yaptığı açıklamada, “Bayraktar TB-2 silahlı insansız hava araçları da dahil olmak üzere tüm kategorilerdeki insansız hava araçlarının kullanımı ve bu konudaki kısıtlamalarla ilgili olarak Kosova Kuvvetleri Komutanı (KFOR) Kosova hava sahası üzerinde birincil yetkiye sahiptir” denildi.

KFOR yayınladığı bildiride, "Kosova üst hava sahası sadece ticari uçuşların Kosova üzerinden bir ülkeden diğerine geçişi için kullanılabilir; alt hava sahası ise özel ihtiyaçlar için, duruma göre ve KFOR Komutanı tarafından önceden izin verilmesi halinde kullanılabilir." dedi.

Yapılan açıklamada, "KFOR, yangınla mücadele, patlayıcı madde imhası, arama-kurtarma ve tehlikeli madde sızıntılarına müdahale gibi sivil koruma operasyonları da dahil olmak üzere, Kosova Güvenlik Güçlerinin asli görevleri kapsamında gelişimini desteklemeye devam etmektedir." notu da paylaşıldı.