NATO Liderleri Brüksel'de Toplanacak: Biden'dan Avrupa Ziyareti

TAKİP ET

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 24 Mart tarihinde Brüksel'deki NATO karargahında olağanüstü NATO Liderler Zirvesi düzenleneceğini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatı devam ederken NATO liderleri 24 Mart'ta Brükel'de toplanacak.

Zirvede, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin sonuçlarını, Ukrayna'ya verilecek güçlü desteği, NATO'nun caydırıcılığı ve savunmasını daha da güçlendirmeyi ele alacaklarını belirten Stoltenberg, "Bu kritik zamanda Kuzey Amerika ve Avrupa, NATO'da birlikte durmaya devam etmelidir." dedi.

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'ın NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'nın Ukrayna topraklarına girmesine yönelik düzenleyeceği zirvelere katılmak için gelecek hafta Avrupa'ya gideceğini duyurdu. 

Psaki, "Biden, gelecek hafta Belçika, Brüksel'e seyahat edecek ve burada Rusya-Ukrayna savaşı konusunda 24 Mart'ta düzenlenecek olağanüstü NATO zirvesine katılacak. Biden, burada NATO müttefiklerimize sarsılmaz desteğimizi de dile getirecek. Biden ayrıca, Avrupa Birliği Konseyi zirvesine katılarak, Ukrayna'ya ilişkin ortak endişeleri anlatacak" dedi.


 

nato nato liderleri biden Stoltenberg