NATO Toplantısı'nda Çavuşoğlu ve Pompeo Arasında Gerginlik

TAKİP ET

Brüksel'de gerçekleşen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda ABD ve Türkiye karşılıklı olarak birbirine sert ifadeler kullandı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Kuzey Atlantik İttifakı'nın gelecek 10 yılda nasıl daha güçlü hale gelebileceği konusu tartışılacaktı. Fakat Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Mevlüt Çavuşoğlu arasında Doğu Akdeniz ve S-400 meselesi yüzünden gerginlik yaşandı. İki mevkidaş sert ifadeler ülkelerin faaliyetlerini sert ifadeler ile eleştirdi.

Pompeo,  Ankara'yı, Akdeniz'de müttefikleriyle gerginliği arttırmak ve Rus yapımı bir hava savunma sistemi alarak adeta Kremlin'e hediye vermekle suçladı.

Mevlüt Çavuşoğlu ise, Pompeo'yu, 'Avrupalı müttefiklere telefon açıp Türkiye karşıtı bir cephede toplamak, bölgesel çatışmalarda körü körüne Yunanistan'dan yana taraf tutmak ve Türkiye'ye Patriot hava savunma sistemi satmayı reddetmekle' suçladı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin IŞİD'le savaştığı bir ortamda ABD'nin Suriye'deki 'terörist oluşumları' desteklediğini yine ABD ile Fransa'nın Dağlık Karabağ'da Ermenistan'a destek vererek çatışmayı daha da kötüleştirdiğini söyledi.

nato toplantısı belçika brüksel kuzey atlantik ittifakı konuşulacak olan toplantıda abd ve türkiye tartışması abd türkiye mike pompeo öevlüt çavuşoğlu mevkidaşlar arasında gerginlik haberler dünyadan haberler