NATO: Ukrayna'ya Desteğimizde Birleştik

TAKİP ET

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı açılışında konuştu.

NATO karargahında gerçekleştirilen olağanüstü NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na Avrupa Birliği, Ukrayna, Gürcistan, İsveş ve Finlandiya da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İttifak'ın Rusların Ukrayna'yı işgalini ele almak ve önümüzdeki hafta yapılacak olan NATO Zirvesi'ne hazırlanmak üzere bir araya geldiğini belirterek "Dünya bu anlamsız savaşı kınıyor. NATO müttefikleri ve ortakları Rusya'ya benzeri görülmemiş yaptırımlar uyguluyor ve biz Ukrayna'ya desteğimizde birleştik" ifadelerini kullandı.

NATO müttefiklerinin yıllardır Ukrayna ordusunu eğittiğini ve Ukrayna'nın kendisini koruma hakkını korumasına yardım etmek için büyük miktarda kritik önemde ekipman verdiğini belirten Stoltenberg, "Rus işgalinin başlamasından bu yana müttefikler, askeri teçhizat, mali ve insani yardım ve milyonlarca mülteciye barınak sağlayarak cesur Ukrayna halkına, hükümetine ve ordusuna desteği önemli ölçüde artırdı. Bugün hepimizin Ukrayna'yı desteklemesi daha da önemli" dedi.

nato genel sekreteri jens stoltenberg savunma bakanları toplantısı ukrayna rusya desteğimide desteğimizde birleştik