NATO'daki En Az Güvenilen Müttefik: Türkiye

TAKİP ET

Alman Marshall Fonu ve Bertelsman Vakfı tarafından yaptırılan araştırma sonuçlarına göre ittifakın en az güvenilen üyesi Türkiye.

Alman Bertelsman Vakfı ve Marshall Fonu tarafından Kantar'a yaptırılan araştırmada NATO içerisinde en çok güven duyulan ülkeler sırasıyla yüzde 75'le Kanada, yüzde 73'le Almanya ve İsveç oldu. İttifakın en az güvenilen ortaklarının ise yüzde 23'le Türkiye ve onu yüzde 45'le takip eden Polonya olduğu görüldü.

"Transatlantic Trends"  raporunda ise Almanya, İtalya, Hollanda, Kanada, Fransa, Polonya, İspanya, İsveç, İngiltere, ABD ve Türkiye'de biner deneğin incelendiği araştırmanın sonuçları yer aldı. Araştırmaya göre Türkiye'ye güvenmeyen anket katılımcıları Hollanda ve Almanya'de yüzde 76, İsveç'te yüzde 74, İtalya'da yüzde 73 ve Fransa'da yüzde 72'lik bir oran yakaladı.

ABD'lilerde ise Türkiye'ye karşı güvensizlik duyanların oranı yüzde 42 olurken araştırma sonuçlarına göre aynı güvensizlik Türkiye'de de görüldü. Türkiye'den ABD'ye güvenenlerin oranı yüzde 23 iken Fransa'ya güven duyanların oranı ise yüzde 26'da kaldı. Türkiye'nin en çok güvendiği ittifak ortağı olan Almanya'ya karşı güven duyanların oranı yüzde 54 olarak ölçüldü.

Araştırmada Türklerin yüzde 63'lük bir oranının Türkiye'deki demokrasinin durumu ile ilgili olarak olumsuz fikir beyan ettiği görüldü.

NATO'daki En Az Güvenilen Müttefik Türkiye