Navalni Bir Rus Ajanını Kandırarak Kendisine Düzenlenen Suikast Girişiminin Detaylarını Öğrendi

TAKİP ET

Rus muhalif lider Aleksey Navalni, kendisini üst düzey Rus bürokratı şeklinde tanıtarak bir Rus ajanı ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisine düzenlene suikast girişimine dair detayları öğrendiğini açıkladı. 

Navalni, Rus istihbaratçı ile yaptığı görüşmeyi YouTube kanalında yayınlarken araştırmacı gazetecilik sitesi Bellingcat de kayıt sırasında Navalni'nin yanında olduklarını ve kayıtların gerçek olduğunu duyurdu.

Navalni Ağustos ayında bir Rusya'da bir uçaktayken bayılmış, ölümden döndükten sonra Almanya'da tedavi olmaya başlamıştı.

Bellingcat'ten edinilen bilgilere göre Navalni, telefon numarasını yönlendirmeye yarayan bir uygulama sayesinde Federal Güvenlik Servisi (FSB) merkezinden aradığını söyleyerek, FSB ajanı Konstantin Kudryavtsev'e Noviçok zehrini kendisinin iç çamaşırlarına koyduklarını söylettirdi. 

Kudryavtsev suikast girişiminin başarısız olmasında uçak pilotunun zehirlenmeyi öğrenince uçağı derhal indirmesi ve indikleri Omsk kentindeki ilkyardım ekibinin müdahalesinin etkili olduğunu anlattı.

Geçtiğimiz günlerde Rus diktatör Putin, suikast girişiminin kendisine sorulması üzerine "isteseydim Navalni çoktan ölmüştü" cevabını vererek itiraf niteliğinde bir beyanda bulunmuştu. 

Rusya Putin Navalni ajan istihbarat suikast Almanya