Navalny Kremlin'in Engellemelerine Rağmen Rusya'ya Dönmeye Kararlı

TAKİP ET

Putin'in zehirlediği Rus muhalif lider Aleksei Navalny, Kremlin'in Rusya'ya dönmesini engellemek için elinden gelen her şeyi yaptığını fakat yine de geri dönmeyi planladığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sert eleştirmeni ve yolsuzlukla mücadelede önde gelen isimlerden biri olan Aleksei Navalny, zehirlenmesinden Putin'in sorumlu olduğundan emin olduğunu tekrarlarken tüm engellemelere rağmen Rusya'ya geri dönceğini belirtti.

"Beni Öldürmek ve Başkalarını Korkutmak İçin Yaptı"

Navalny, 18 Ekim'de yayınlanan bir röportajda ABD uzantılı yayın organı CBS'ye, birkaç ay içinde geri dönmeye ve yolsuzlukla mücadele çalışmalarına kaldığı yerden devam etmeye kararlı olduğunu söylerken "Putin'in beni öldürmenin yanı sıra başkalarını da korkutmak için bu kimyasal silahı kullandığını düşünüyorum" dedi.

Navalny, Novichok adlı kimyasal silahla zehirlenmesinin ardından vücudunun tüm esnekliğini kaybettiğini bu yüzden hala rehabilitasyon tedavisi gördüğünü aktardı.

"Her Politikacı Bir Kez Ölümle Yüzleşmeli"

Navalny, zehirlenmeden bu yana herhangi bir korku duymadığını ancak ailesi için korktuğunu söyledi. Zehirlenmesnin psikolojik etkileri hakkındaki soruya ise politikacıların bir kez ölümle yüzleşmesinin 'çok faydalı' olabileceğini söylerken "Ölümle yüzleştikten sonra daha insan oldum" dedi.

Kremlin Suçlamaları Reddediyor

Rus yetkililer olayla ilgili iddiaları kesin bir şekilde yalanlarken Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Putin'in sorumlu olduğu yönündeki suçlamaların temelsiz ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

navalny aleksey navalny vladimir putin putin zehirledi ölmedi hastaneden çıktı taburcu edildi çay uçak berlin her politikacı bir kez ölümle yüzleşmeli dedi navalny kremline rağmen rusyaya dönmeye kararlı navalny ru