"Navalny Putin'in Düşmanıysa Biz Navalny'yi Destekliyoruz"

TAKİP ET

Rusya'da Putin karşıtı protestolara ve tutuklu muhalif lider Navalny'ye dair değerlendirmelerde bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, "Düşmanımın düşmanı dostumdur" diyerek Navalny'ye desteklerini açıkladı.

Rusya'da insanlık için büyük bir tehdit haline gelen Putin Rejimine karşı tarihi bir mücadele veren muhalefete en açık destek Ukrayna'dan geldi.

Katıldığı bir televizyon programında işgalci Rusya'da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rejim tarafından önce zehirlenerek öldürülmeye çalışılan, bu teşebbüs başarıya ulaşmayınca tutuklanan Alexei Navalny'ye ilişkin "Düşmanımın düşmanı dostumdur. Bu nedenle eğer Navalny Putin'in düşmanıysa biz Navalny'yi destekliyoruz. Bu kadar basit" diye konuştu.

Bu noktada Navalny çevresinde örgütlenen Rus muhalefetinin ve dolaylı olarak Rusya'nın geleceğine dair de şerhler düşen Kuleba, Navalny'nin bir gün demokratik seçimler sonucu Rusya'nın başına gelirse ülkesinin saldırganlığı için özür dilemesi ve Kırım'ı Ukrayna'ya geri vermesi gerekeceğini belirtti.

alexei navalny vladimir putin gözaltı tutuklu hapis siyasi esir siyasi tutukluluk kırım ukrayna düşmanımın düşmanı dmitro kuleba