Navalny'i Zehirleyen İlacı Üreten Bilim İnsanı Özür Diledi

TAKİP ET

Aleksey Navalny'nin zehirlenmesine yol açan 'Noviçok' zehrini üreten bilim insanı, Rus muhalefet liderinden özür diledi.

Rus bilim insanlarından Vil Mirzaïanov, kendi ürettiği kimyasal ile zehirlenip komaya giren Navalny’den özür diledi. Rusya’da muhalif yayın yapan Rain televizyon kanalına konuşan Mirzaïanov, "Navalny’ye kendisini zehirleyen maddeyi geliştiren bu suç örgütüne iştirak ettiğim için en derinden özürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Mirzaïanov, Navalny’nin tam anlamda iyileşmesinin bir yıl süreceği tahmin ettiğini aktarırken, 1990’lı yılların başında yayımlanan makalesinde 'Noviçok' klasmanındaki zehrin üretildiğini ilk kez kamuoyuna açıkladığını belirtti.

Ayrıca şu ana kadar eski Sovyetler Birliği döneminde bu zehrin üretimine katkı veren ve yaşları 70’in üzerinde üç bilim insanı, Noviçok’un varlığını kamuoyuna teyit etti.

navalny rus bilim adamı özür diledi navalnyden özür diledi noviçok zehir rusya vladimir putin aleksey navalny yoğun bakımda almanya rus muhalif liderden özür diledi sovyetler rain tv kanalı