Nazarbayev, Başkanlık Görevini de Tokayev'e Devretti

TAKİP ET

Kazakistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Elbaşı Nursultan Nazarbayev, Cumhurbaşkanlığı görevinin ardından Kazakistan Halk Asamblesi Başkanlığı görevini de Tokayev'e devretti.

Kazakistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Elbaşı Nursultan Nazarbayev, 19 Mart 2019’da Cumhurbaşkanlığı görevini Kasım-Jomart Toakyev’e bırakmıştı.

Cumhurbaşkanlığı görevinin ardından kendisi için oldukça önemli olan bir başka görevi de bıraktığını duyuran Nazarbayev, Kazakistan’ın bağımsızlığının birinci yılında bizzat kendisi tarafından kurulan ve ülkede yaşayan etnik grupların kendi kültür ile medeniyetlerinin yaşatılması adına dil politikaları, eğitim ve sanatsal faaliyetlerin desteklenmesi adına çalışmalar yürüten  ‘Kazakistan Halk Asamblesi' başkanlığını da Toakyev'e devrettiğini açıkladı. 

Ülkenin cumhurbaşkanına  bazı yetkiler verildiğini ve tüm soruların aynı elde toplanmasının daha iyi olacağına inandığı için görevi Tokayev’e devrettiğini dile getiren Nazarbayev, ‘'Kazakistan Halk Asamblesi, mevcut Cumhurbaşkanının yanında bir sütun olarak durmalıdır, öte yandan Cumhurbaşkanımızın ülkemizin, toplumumuzun, devletimizin geleceği için mevcut tüm çalışmaları ve planları bir arada inşa etmesine yardımcı olacağına inanıyorum’' dedi.

Kazakistan Halk Asamblesi, Görevini Başarıyla Gerçekleştirdi

Kazakistan Halk Asamblesi 29. Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Nazarbayev, ülkesinin 30 yıl içerisinde göstermiş olduğu başarılara da değindi. 

Nüfusun yüzde 47.5’nin yoksulluk sınırı altında yaşadığını ancak son yıllarda ekonominin 13 kat büyüdüğüne dikkat çeken Nazarbayev, 1995 yılında kurulan ve tüm dünyaya iyi bir model olan Kazakistan Halk Asamblesi’nin görevini başarılı bir şekilde yerine getirdiğini belirtti.

 

 

Cumhurbaşkanı Elbaşı Nursultan Nazarbayev kazakistan jomart toakyev halk asamblesi