Nazarbayev'in TV Kanalı Yayınlarını Durdurdu

TAKİP ET

Nazarbayev'in TV kanalı KTK, yayınlarını durdurdu.

Kazakistan'ı 30 yıl yöneten ve halen yönetimde etkisi olan diktatör Nursultan Nazarbayev'in Nazarbayev Vakfı'nın telefizyonu KTK, yayınlarını durdurdu.

Kazakistanlı Türkler, Rus ve Çin yardakçılığını şiar haline getirmiş olan Kasım Cömert Tokayev diktasına karşı başkaldırdı. 

Kazakistan'da Protestoların Ardından Hükümet İstifa Etti



Almatı, Çimkent, Aktav, Janaözen (Yeniözen) ve Aktöbe başta olmak üzere tüm yurt sathında gerçekleştirilen protesto gösterilerine müdahale eden polis ve askerler ile halk arasında çatışmalar yaşanıyor. 

Kazakistan'da Ülke Çapında Protestolar: Çimkent, Astana ve Çimkent'te Polis Müdahalesi



Birçok polis, asker ve protestocu yaralanırken yüzlerce protestocu gözaltına alındı. Ayrıca birçok asker de halk tarafından derdest edilerek silahlarına el koydu. Ayrıca onlarca polis, halkın tarafına geçerek protestolara destek vermeye başladı. 

Almatı'da Polis Protestoculara Katılmaya Başladı



Son olarak Nazarbayev Vakfı'nın sahibi olduğu TV kanalı KTK yayınlarını durdurdu. Kanalın bir çalışanı, güvenlik güçlerinin kanalın enerjisini kestiğini ve bu nedenle binayı boşalttıklarını söyledi. Tüm çalışanlar kanal binasını terk etti ve KTK yayınlarını durdurdu.

Almatı'daki gösterilerde Akimlik, Savcılık, Nur Otan partisinin binası ve Cumhurbaşkanlığı Konutu dahil neredeyse tüm resmi makamlar halk tarafından ele geçirildi.
Rusya'dan  yapılan açıklamada ise Kazak halkına "kanun ihlali yapmama" çağrısı yapılarak Tokayev diktasına destek verildi. 

Ruslardan Kazakistan'daki Diktaya Destek: Kazak Halkına Kanun İhlali Yapmama Çağrısı

ktk nazarbayev tokayev kazakistan protesto