Nazarbayev'in Torununun Kokain Bağımlılığından Öldüğü Öne Sürüldü

TAKİP ET

İngiliz adli tıp görevlisi, Kazakistan'ın eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in torununun kokain bağımlılığından ötürü öldüğü sonucuna varıldığını öne sürdü.

İngiliz bir adli tıp görevlisi, eski Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in torunu Aysultan Nazarbayev'in, geçtiğimiz yıl İngiltere'deki şüpheli ölümünün kokain bağımlılığından ötürü gerçekleştiği sonucuna varıldığını öne sürdü.

16 Ağustos 2020'de Londra'da bir parkta bilincini kaybetmiş halde bulunan Aysultan Nazarbayev'in ölümü hakkında birçok iddia ortaya atılmıştı. Nursultan Nazarbayev'in kızı Dariga Nazarbayeva ve Avusturya hapishanesindeki bir cinayet soruşturmasında ölen Rakhat Aliyev'in oğlu olan Aysultan Nazarbayev'in, son yıllarda Kazakistanlı yetkilileri ve ailesinden bazı isimleri yoğun bir şekilde eleştirdiği için öldürüldüğü iddia edilmişti.

Kıdemli adli tıp görevlisi Fiona Wilcox, 24 Mart'ta ulaşılan bulgular neticesinde, ölümün şüpheli bir durumdan ötürü değil kokain bağımlılığı nedeniyle doğal yollardan gerçekleştiği sonucuna varıldığını bildirdi.

Aysultan Nazarbayev'in ölüm anında kanında yüksek miktarda kokain bulunduğu belirtildi.

 

nursultan nazarbayev aysultan nazarbayev aisultan diga nazarbayeva ölü bulundu kokain bağımlılık doğal nedenler adli tıp görevlisi bulgu sonuç araştırma rapor iddia öne sürüldü ingiltere londra ingiliz