Nazilerin Yahudi Aileden Çaldığı Tablo 87 Yıl Sonra Sahiplerine Verildi

TAKİP ET

Almanya'da Nazilerin, Yahudi bir ailenin evini yağmalayarak ele geçirdiği 'Winter' isimli tablo 87 yıl sonra sahiplerine ulaştırıldı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan dönemin tanınmış Yahudi ailelerinden Mosselerin Naziler tarafından çalınan tablosu 87 yıl sonra sahiplerine geri döndü.

Yayıncı Rudolf Mosse, paten yapan iki genci resmeden 'Winter' (Kış) adlı tabloyu 1900 yılında satın alarak koleksiyonuna katmıştı.  Fakat 1933 yılında Almanya'da Nazilerin Yahudilere gerçekleştirdiği soykırım nedeniyle kaçmak zorunda kalan Mosse ailesinin sanat eserleri yağmalanmış, mal varlıklarına da Nazilerce el konulmuştu.

2011 yılında Mosselerin varisleri, aileden çalınan eserlerin bulunması için 'The Mosse Art Restitution Project' adlı girişim başlattı. Projeyi yürüten Berlin Özgür Üniversitesi'nden Dr. Meike Hoffmann'ın öğrencilerinden birinin, bir Facebook paylaşımında söz konusu tablonun New York'taki bir müzede sergilendiğini tesadüfen görmesiyle tablo müzeden alınıp 87 yıl sonra Mosse varislerine iade edildi.

sanat tablo abd nazi almanyası yahudilerden çalınan tablo aileye geri verildi holokost yahudi soykırımı almanya nazilerin çaldığı tablo aileye geri verildi Gari Melchers imzalı Winter Kış tablosu winter tablosu var