Ne Oldu Paşinyan Yine Reddedildi

TAKİP ET

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan tarafından reddedilen talebini yineleyerek bir kere daha reddedildi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Başbakan Nikol  Paşinyan'ın Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden almasına ilişkin kararnameyi ikinci kez reddetti.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Gasparyan'ın görevden alınması yönündeki kararla oluşan siyasî krizin çözülmesi gerektiği bildirildi. Cumhurbaşkanının, bu bağlamda Başbakan Paşinyan, Gasparyan ve Silahlı Kuvvetler komutanlarıyla görüştüğü belirtilen açıklamada, "Cumhurbaşkanı, kararname tasarısını imzalamama kararı aldı" ifadesi kullanıldı.

Ülkedeki hukukçulara göre, başbakanın onayladığı kararname, yasalar gereği 3 gün geçmesinin ardından otomatik olarak devreye girebilir. Bu yüzden Gasparyan'ın 4 Mart'ta görevi bırakması bekleniyor.

Ancak Sarkisyan'ın, yasalardaki boşluğun yaratacağı muhtemel sonuçları önleyebilmek için konuyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesine başvuracağı belirtildi.

Ne Oldu Paşinyan

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Başbakan Paşinyan'ı istifaya çağıran bir bildiriye imza atarak, Paşinyan'a muhtıra vermişti.

Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını "darbe girişimi" olarak nitelendirerek, Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden aldığını duyurmuştu. Ancak Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Paşinyan'ın Gasparyan'ı görevden almasına ilişkin  kararnameyi geri göndermişti.

Başbakan Paşinyan da aynı kararnameyi Cumhurbaşkanlığına tekrar sunmuştu.

Ermenistan Paşinyan Nikol Paşinyan Darbe Girişimi Armen Sarkisyan Onik Gasparyan Ne Oldu Paşinyan