Nebati: 15 Temmuz, 246 Şehidimize Rağmen Allah'ın Bize Büyük Bir İkramıydı

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 15 Temmuz'un "Allah'ın bir ikramı" olduğunu söylediği konuşması sosyal medyada gündem oldu.

7 Aralık 2016'da katıldığı bir toplantıda konuşan AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 15 Temmuz 2015 Fetullahçı darbe girişiminin "Allah'ın bir ikramı" olduğunu söylediği konuşması sosyal medyada gündem oldu.

Nebati, "Allah bize 15 Temmuz'u bir ikram olarak verdi diyorum. Hem kendimizi bildik, kendimizi tanıdık. Hem de bu ülkenin karşılaşabileceği her türlü ihanetin nasıl giderileceğine ilişkin olarak büyük bir tecrübe edinmiş olduk. 246 şehidimize ve 2 binin üzerindeki gazimize rağmen büyük bir ikram olduğunu düşünüyorum ben" ifadelerini kullandı.

Nihal Olçok'tan Tepki

15 Temmuz gecesi eski eşi Erol Olçok ve oğlu Muhammed Olçok'u yitiren Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Olçok, Nebati'nin bu sözlerine ilişkin "Hadi ordan, Sana ikram olan bize zehir oldu. Siz neyin ne olduğunu ölümle mi öğrendiniz Allah aşkına. Şehit sayısını bile yanlış söylüyorsun Nureddin Nebati. 246 değil, 251 şehit. Bunu bile öğrenmemişsiniz, diğer konular sana ağır gelir zaten" paylaşımını yaptı.

nureddin nebati 15 temmuz 246 şehidimize rağmen allah bize büyük bir ikramıydı ikram gazi