Nebati Hazretleri İş Dünyasına Buyurdu: Dövizle İşiniz Yok, TL İle İş Yapın

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş dünyasına TL ile iş yapmalarını "buyurdu".

Geçtiğimiz günlerde BDDK'nın döviz mevduatı olan şirketlere yönelik kredi kısıtlaması kararının ardından dolar kuru 17,30 seviyesinden 16,60 seviyesine inmişti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz ise bu düşüşün, BDDK kararını takiben Merkez Bankası tarafından piyasaya büyük miktarda dolar sürülmesiyle yaşandığını, bankacılık sisteminde sadece 8 milyar dolar nakit kaldığını açıkladı.

İYİ Partili Bilge Yılmaz'dan BDDK Kararına İlişkin Açıklama: Elde Kalan 8 Milyar Dolar

"Gidip Bu Parayla Döviz Alma"

Bloomberg'e konuşan AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, BDDK kararının ardından şirketlerin KKM'ye yönelecekleri ya da ellerindeki dövizi ithalata yönlendirebileceklerine yönelik eleştirilere ilişkin "Etkisini gördük. Burada firma sayısından ve belirlenen rakamdan ziyade etkisi ve verdiği mesaj önemli. Biz, piyasada ne oluyor ne bitiyor herşeyin farkındayız ve diyoruz ki, paralarını alıp gidip bu parayla döviz alma" dedi.

"Dövizle İşiniz Yok"

BDDK'nın aldığı kararın süresine ilişkin de konuşan Nebati, "Aldığımız bütün kararlar daimi kararlar değil. Hepsi geçici. Dövizle işiniz yok, TL ile iş yapın diyoruz" ifadelerini kulandı.

Görevden Alınacağı İddialarını Reddetti

Kendi adının da geçtiği kabine değişikliği iddialarına ilişkin de konuşan Nebati, "Yok danışmanlarla kavga etmişim, yok başkasıyla ters düşmüşüm hepsi boş dedikodu" diye konuştu.

hazine ve maliye bakanı nureddin nebati iş dünyası buyurdu dövizle işiniz yok tl türk lirası lira ile iş yapın