Nebati: Nöro İktisat Diye Bir Şey Yok Diyorlarsa Nörologlara Gitsinler

TAKİP ET

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisiyle alay etmesine neden olan "Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi etkisiyle daha fazla önem kazanmaktadır..." şeklindeki konuşmasına dair soruya yanıt verdi.

AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

"Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi gibi alanların da etkisiyle daha fazla önem kazanmaktadır. Amerika İngiltere İtalya ve Almanya aşta olmak üzere heteredoks literatürü olduğunu biliyoruz. Bu alanda kitaplar yazılıyor, makaleler yayımlanıyor. Zaten toplumları ileriye götüren itici güç Schumpeter'in 'yaratıcı yıkım' şeklinde ifade ettiği üzere aslında böylesine bir döngüdür."

Nebati'nin sözleri sosyal medyada tiye alınmış, pek çok isim Nebati'yle alay etmişti.

İYİ Parti lideri Akşener bugün yaptığı grup toplantısında bu açıklamayla dalga geçmişti.

AKP grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularına cevap veren Nebati, "Nöro iktisat ile ilgili dalga geçmişler. Nörologlara gitsinler o zaman. Nöro iktisat diye bir şey yok diyorlarsa ben ne yapayım" dedi.

nebati nöro iktisat diye bir şey yok diyorlarsa nörolog gitsinler akşener akp Hazine ve Maliye Bakanlığı