Nebati: Türkiye, Helal Turizm İçin En Elverişli Destinasyonlardan Biri

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Dünya Helal Zirvesi'nin açılışında konuştu.

Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo Fuarı’nın açılışında konuşan AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, helal belgeli ürün hassasiyetinin dünya nüfusunun yaklaşık dörtte birini oluşturan Müslümanların tüketim alışkanlıkları arasında gün geçtikçe önem kazandığını söyledi.

AKP'li Bakan Nebati, bu kapsamda İİT üyesi ülkelerin katkılarıyla hazırlanan standartların etkinleşmesi ve harmonize bir akreditasyon sisteminin hayata geçirilmesiyle helal belgeli ticaret hacminin artacağını öngördüklerini ileri sürdü.

Helal Park A.Ş.

AKP'li Bakan Nebati, başta üreticiler olmak üzere helal değer zincirinin paydaş kurum ve kuruluşlarının belirli coğrafi alanlarda kümelenmesiyle “helal parklar” oluşturulduğuna işaret ederek, Türkiye’de de bir Helal Park A.Ş. kurulmasının hedeflendiğini söyledi.

Öte yandan AKP'li Bakan Nebati, Türkiye’yi ziyaret eden Müslüman turistlerin tüm ihtiyaç ve beklentilerini en iyi şekilde karşılayabilecekleri helal turizm hizmetlerini yaygın bir şekilde sağladıklarını belirtt. Nebati, Türkiye’nin, Müslüman nüfusun helal turizm talebini karşılaması bakımından en elverişli destinasyonlardan olduğunu ileri sürdü.

helal turizm türkiye nebati akp