Necati Şaşmaz'ın Eski Eşi: Oğlumuzu Tarikat Lideri Olarak Büyütüyor, Kendisini Mehdi Sanıyor

TAKİP ET

Necati Şaşmaz'ın eski eşi Nagehan Kaşıkçı, Şaşmaz'ın 8 yaşındaki oğulları A.N.'yi tarikat lideri olarak büyüttüğünü ve oğlunun psikolojisini bozduğunu söyledi.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz, Kurtlar Vadisi dizisiyle anılan Necati Şaşmaz hakkındaki iddiaları kaleme aldı. Saymaz, Şaşmaz'ın eski eşi Nagehan Kaşıkçı'nın boşanma davasında ortaya attığı iddiaları yazdı.

Şaşmaz'ın babası Abdulkadir Şaşmaz'ın Harput merkezli Kadiri tarikatının şeyhi olduğunu, Şaşmaz'ın da kendisini mehdi olarak görüp oğlunu tarikata sokmak istediğini belirten Kaşıkçı, oğlunun psikolojisinin bozulduğunu belirtti.

Kaşıkçı, Şaşmaz ile evliliğinden olan 8 yaşındaki A.N.'nin Şaşmaz tarafından tarikatın gelecekteki lideri olarak büyütüldüğünü, yaşlı müritlerin çocuğa 'ağabey' diye seslendiğini ve çocuğun elini öptüğünü söyledi.

Görüntüler Dava Dosyasında Sunuldu

Kaşıkçı daha önce çektiği bir kaydı dava dosyasında sundu. Necati Şaşmaz ve diğer müritlerin halka halinde zikir çektiği görülen kayıtta 8 yaşındaki A.N.'nin de halkanın ortasında bulunduğu görüldü.

Oğlunun bu tür etkinlikler sebebiyle psikolojik olarak yıprandığını ve davranışlarında değişiklikler olduğunu söyleyen Kaşıkçı, Dr. Psikiyatrist Muzaffer Uyar'a ait görüşleri de dava dosyasında sundu. Dr. Uyar'a ait görüşlere yer verilen metinde ''Çocuğun böyle bir misyon ve role (ulu kişi ve büyüklerinden üstün olduğu) yöneltildiğine dair kuvvetli yansımaların gözlendiği, çocukta görülen bu olumsuz değişikliklerin gelişimini olumsuz etkileyeceği, yaşıtları ile uyum güçlükleri yaratabileceği, bazı psikiyatrik sorunlara yol açabileceği düşünülmektedir. Çocuğun bu aktiviteden uzak tutulması ruh sağlığının korunması açısından elzemdir'' ifadeleri kullanıldı. 

Şaşmaz İddiaları Reddetti

Heyetle görüşen Şaşmaz, Kadiriliği tasavvuf derneği gibi değerlendirdiğini ve kendisine ait film şirketinde toplandıkları sırada oğlunu da götürdüğünü söyledi. Şaşmaz, oğluna din ve inanç konusunda baskı yapmadığını iddia etti.

Ancak Kaşıkçı eski eşi Şaşmaz'ı suçlayarak, A.N. isimli çocuğunun babaannesi tarafından Kadiri tarikatına götürüldüğünü, bu durumun ayrılık döneminde sürdüğünü ve anne olarak çok kaygılandığını söyledi. Kaşıkçı, oğlunun tarikat aktiviteleri sonrasında agresifleştiğini, evde sık sık bağırdığını ve ağlama nöbetlerine girdiğini kaydetti.

Bu Hareketlere Anlam Veremiyorum

Heyetle konuşan A.N., babasının kendisini büyük insanların bulunduğu kapalı bir yere götürdüğünü ve orada çevresinde büyük insanların toplandığını söyledi. Çevresinde toplanan insanların hareketlerine anlam veremediğini söyleyen A.N., bu ortama kendi isteği dışında gittiğini, çok sıkıldığını ve çok yorulduğunu belirtti. Bu durumu babasına söylemekten korktuğunu belirten A.N. babasının kendisini her fırsatta bu ortama soktuğunu söyledi.

İyi Bir İnsan Yetiştirmek Ne Zamandan Beri Suç?

Şaşmaz'ın avukatı, ''Tarikat iddiası doğru değildir. Müvekkilin babası kanaat önderidir. Zararlı eylemi yoktur. İslam diniyle ilgili faaliyette bulunmak ve iyi bir insan yetiştirmek ne zamandan beri suç olmuştur'' ifadeleriyle Şaşmaz'ı savundu.

Heyet, Çocukların Velayetinin Anneye Verilmesine Karar Verdi

Kaşıkçı, Şaşmaz ve A.N.'yi dinleyen heyet çocukların velayetini anne Kaşıkçı'ya verdi ancak anne Kaşıkçı'nın talebi reddedilerek 'çocukların tarikat merkezlerine götürülmemesi hususunda karar verilmesine yönelik taleplerin yargılamanın esasına ilişkin olmaması nedeniyle reddine' karar verildi.

Bu tarikatta insanlık dışı uygulamaların yapıldığını söyleyen Kaşıkçı, karara itiraz edeceğini açıkladı. 

necati şaşmaz negehan kaşıkçı tarikat mehdi oğlu 8 yaş lider mürit